Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.939
% 2.33
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.939
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Hırvatistan’ın En Büyük Gıda Perakendecisi Konzum, Kripto Para Kabul Ediyor

Batı Balkan bölgesindeki en büyük gıda üreticisi ve perakendecisi olan Konzum, Hırvatistan’da müşterilerin dijital varlıklarla ödeme yapabileceği ilk perakende zinciri oldu. Şu anda, ödemeyi yalnızca çevrimiçi mağazada kabul eden şirket, yakın gelecekte süpermarketlerinde kullanıma sunmayı planlıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bosna Hersek ve Sırbistan’da da süpermarket ağı bulunan Hırvatistan merkezli Konzum, ülkede kripto para ile ödeme kabul eden ilk perakende zinciri oldu.

Konzum, Bitcoin ile birlikte 9 adet kripto parayı kabul edecek

Uygulama ile birlikte Konzum’un online marketinde Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), Stellar (XLM), Dai (DAI), EOS (EOS), Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) kripto paraları kabul edilmeye başlandı.

Konzum, kripto paralarla ödemeyi etkinleştirmek için yerli fintech şirketi Electrocoin ve Hırvatistan’ın ilk kripto para ödeme işlemcisi olarak bilinen PayCek sistemi ile iş birliği yaptı.

Konzum, yaptığı açıklamada kripto para ile ödemenin kartla ödeme gibi basit bir şekilde yapılabildiği, internet sitesinde satın alınacak ürünlerin seçilmesinden sonra ödeme seçenekleri arasında kripto para ile ödemeyi seçmenin yeterli olduğu açıkladı. Bu adımdan sonra kullanıcılar, sitede çıkan QR kodunu kripto para cüzdanları üzerinden telefonlarıyla okutarak ödeme yapabiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir