Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.885
% 2.12
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.885
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Hindistan’ın Parlamento Toplantısı, Kripto Varlıkları Yasaklamama Konusunda Fikir Birliği ile Sona Erdi

Hindistan parlamentosu, ülkedeki kripto para birimlerinin geleceğine ilişkin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda ülkede kripto varlıkların düzenlenmesi gerektiği ve kapsamlı bir yasağın masadan kaldırıldığı konusunda fikir birliğine varıldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Hindistan parlamentosu, Pazartesi günü kripto varlıkların ele alındığı ilk toplantısını gerçekleştirdi. İktidar partisi lideri Jayant Sinha’nın başkanlık ettiği toplantıya, Blockchain and Crypto Assets Council (BACC) üyeleri, endüstri organları ve paydaşların yanı sıra Binance’in sahibi olduğu ülkenin lider kripto varlık alım satım platformu WazirX, bir diğer önde gelen kripto platformu CoinDCX ve CoinSwitch Kuber gibi şirketler de katıldı. Ülke, kripto paydaşları ile halihazırda diyalog halindeydi ancak bu toplantı onların da görüşlerinin tartıştıldığı ilk resmi toplantı oldu.

Toplantı, kripto varlık topluluğu için olumlu sonuçlandı. Ülke, kripto para birimlerinin düzenlenmesi gerektiği ve kapsamlı bir yasağın masadan kaldırıldığı konusunda fikir birliğine vardı. Ancak bu piyasayı kimin düzenleyeceği henüz belli değil. Bir kaynak konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Parlamento üyeleri arasında, yasaklamak yerine düzenleme olması gerektiği konusunda genel bir fikir birliği vardı. Şimdi ona bakmanın iki yolu var. Ya %90’ı yasaklandı ve %10’una izin verildi ya da tam tersi. Bekleyen takas tartışması budur. Bir kaynak Financial Express’e verdiği demeçte, bunun için nokta nokta gitmemiz gerekiyor.”

Pazartesi günü gerçekleşen bu toplantı, Cumartesi günü başbakan Narendra Modi’nin başkanlık ettiği ve kripto para birimlerinin kara para aklama ve terör finansmanı gibi yasa dışı faaliyetler için potansiyel kullanımının ele alındığı bir toplantının hemen ardından geldi. Hızlı bir şekilde art arda yapılan bu toplantılar, hükümetin bir kripto düzenleme mekanizmasını mümkün olduğunca erken devreye sokmak istediği gerçeğine işaret ediyor gibi görünüyor.

Tasarıya ilişkin henüz detaylar açıklanmasa da, maliye bakanı Nirmala Sitharaman’ın kripto varlıkların yasaklanmayacağına dair güvence vermesi nedeniyle Hindistan kripto endüstrisini yıllardır rahatsız eden kapsamlı bir yasağın korkularını ortadan kaldırdı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir