Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.698
% 2.04
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.698
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Hindistan’da hükümet tüm özel kripto paraları yasaklamayı öngören tasarı hazırladı

Hindistan’da hükümet, Hindistan Merkez Bankasının (RBI) resmi dijital para çıkarmasını kolaylaştırmaya yönelik bir tasarı hazırladı.

Parlamento Kış Sezonu’nda ele alınacak olan “Kripto Para ve Resmi Dijital Para Düzenleme Yasası 2021” adı ile hazırlanan tasarı, Hindistan’da tüm özel kripto paraların yasaklanmasını öngörüyor. Ancak tasarıda, teknolojinin desteklenmesi ve kullanımı için belirli muafiyetlere de imkan veriliyor.

Yapılan açıklamada, “Tasarının amacı Hindistan MB tarafından ihraç edilecek resmi dijital paranın oluşturulması için sistemi kolaylaştırmak.” ifadelerine yer verildi. Hindistan’da Parlamento Kış Sezonu oturumları 29 Kasım – 23 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Hindistan Başbakanı Modi geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Bitcoin‘in genç nesil için tehdit oluşturduğunu ifade etmişti. Hindistan’da 15-20 milyon arasında kripto para yatırımcısı olduğu ve bunların elinde 5,9 milyar dolar tutarında kripto para bulunduğu tahmin ediliyor.

-Foreks Haber Merkezi-

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir