Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.814
% 4.18
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.814
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Hesaplar Değişti: 5 Dev İsim, Altın Fiyatı Tahminlerini Verdi!

Altın fiyatı, Çarşamba günü beş seansta ilk kaybını kaydetti ve dünya genelindeki çoğu hisse senedi borsasının ralli yapması ve akışların güvenli limanlardan uzaklaşmasıyla, rekor seviye yakınlarından geri çekildi.

Altın fiyatı düşüşü neden kaynaklandı?

Geçtiğimiz iki hafta boyunca yatırımcılar, Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarının küresel ekonomi üzerindeki etkilerini tartarken, emtialarda, para birimlerinde ve devlet borcunda bir artışa neden olan Ukrayna’daki çatışmaya odaklandılar. SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski, verdiği bir demeçte, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Varlık sınıfları arasında genel bir duyarlılık değişikliği var. Yine de, piyasalar son zamanlarda çok oynak olduğu için bunun bir trade düzeltmesi mi yoksa daha büyük bir değişimin başlangıcı mı olduğunu söylemek zor.

ThinkMarkets piyasa analisti Fawad Razaqzada ise, “Putin Ukrayna işgalini sona erdirene kadar değişken piyasa koşulları hiçbir yere gitmiyor” yorumunu yapıyor.

Insignia Consultants araştırma direktörü Chintan Karnani, verdiği demeçte, altındaki düşüşün kısmen Londra Metal Borsası’ndaki (LME) son gelişmelerden kaynaklandığını söylüyor. Karnani, “Traderlar, külçe piyasasında LME nikel vadeli işlemlerinin tekrarlanmasından korkuyor, dolayısıyla kar realizasyonu var.”

“Jeopolitik riskler ve yüksek enflasyon altın fiyatı için destekleyici”

Yatırımcılar ayrıca, Doğu Avrupa’daki çatışmalar nedeniyle enflasyon artışı beklentilerine tepki gösteren merkez bankalarının agresif para politikalarına yönelik planlarına da tepki gösteriyorlar.

Altın fiyatı, ABD’nin Rusya’dan petrol ithalatını yasaklama kararının enflasyon ve ekonomik büyümeye ilişkin endişeleri artırmasıyla 19 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. ANZ Bank’taki stratejistler, sarı metalin güvenli liman talebinden yararlanmaya devam etmesini bekliyor. Stratejistler, şu açıklamayı yapıyor:

Ukrayna-Rusya savaşı kötüleştikçe yatırımcılar altına yöneliyor. Rusya’nın önemli bir emtia üreticisi olması nedeniyle yaptırımlar stagflasyon riskini yoğunlaştırıyor. Artan jeopolitik risklerin ve yüksek enflasyonun altın fiyatlarını destekleyeceğine inanıyoruz.

“Altın, ETF yatırımcıları arasında çok popüler olmaya devam ediyor”

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere altın fiyatı, Salı günü bir süreliğine %3,5 artarak, Ağustos 2020’deki tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı ve 2.070 dolara ulaştı. Commerzbank stratejistlerine göre, bu hareketin arkasında yenilenen enflasyon endişeleri var.

“ABD’nin Rus enerji kaynaklarına ithalat yasağı getirmesi nedeniyle, yükselişin yenilenen enflasyon ve ekonomik endişelerden kaynaklandığına inanıyoruz” diyen stratejistler, pek çok piyasa katılımcısının, bunun enerji fiyatlarını daha da yükselterek enflasyonu artıracağından ve ekonomi üzerinde baskı yaratacağından korkuyor gibi göründüğünü belirtiyor. Stratesitler, bu gelişmelerin altın fiyatı üzerindeki etkisini şu şekilde yorumluyor:

ABD’de piyasa bazlı enflasyon beklentileri son günlerde önemli ölçüde yükseldi ve reel faiz oranlarının daha da negatif bölgeye kaymasına neden oldu. Altının bundan faydalanmış olması muhtemel. Altın, ETF yatırımcıları arasında çok popüler olmaya devam ediyor: Bloomberg tarafından izlenen altın ETF’leri dün 22 tonun üzerinde giriş kaydetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir