Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.365
% 1.32
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.365
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

“Her Şey Çökecek” Uzmandan Korkutan Altın ve Bitcoin Tahmini!

The Macro Compass kitabının yazarı Alfonso Peccatiello; yükselen faiz oranları, bozulan küresel tedarik zincirleri ve toplam talebin daralması ile hisse senetleri ve kripto para birimleri gibi riskli varlıkların yanı sıra altın gibi geleneksel güvenli liman varlıklarının bu yıl bir darbe alabileceğini söyledi. İşte detaylar…

Peccatiello, olası yatırım araçları hakkında yorumlarını paylaştı

Peccatiello, “Bu, saklanacak hiçbir yerinizin olmadığı bir ortam. Hisse senedi satın alamazsınız, altın satın alamazsınız, Bitcoin satın alamazsınız” dedi. Milyar dolarlık çok varlıklı portföyün fon yöneticiliğinden sonra kendi haber bülteninin yazarı olan uzman, bugünün makro ortamının, tüm varlıkların birlikte düştüğü 2018 yılına benzer olduğunu kaydetti ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Sahip olmak istediğiniz şey, günün sonunda sadece nakit dolar ve risk varlıklarınız üzerinde bir miktar koruma olurdu. Yani biraz volatilite, biraz VIX ve biraz dolar nakit. Diğer şeyler ise, ama üzgünüm ama işe yaramıyor.

Peccatiello, hisse senetlerinde, özellikle de teknoloji hisse senetlerinde kısa pozisyonda (short/açığa satmak) olduğunu belirtiyor. Ayrıca S&P 500 ticaretini bu yıl mevcut seviyelerden yüzde 10 daha düşük seviyelere ineceğinden bahsediyor.

Uzmandan altın ve Bitcoin yorumu

Uzman, altının, yılın ilerleyen zamanlarında bazı faktörlerini tadını çıkarabilecek olsa da, öngörülebilir gelecekte değerli metal için risklerin aşağı yönlü olduğunu söyledi.  “Sorun şu ki, enflasyon beklentileri çözülmeye başlıyor. Traderların, enflasyonun önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 5’in üzerine çıkacağına dair olasılıkla fiyatlandırmaya başladık,” ifadelerini kullandı ve aşağıdakileri söyledi:

Enflasyonun sabit bir şekilde yüksek hale gelmesi durumunda, politika yapıcıların doğrusal olmayan bir şekilde tepki verecekleri bir noktada olduğumuzu iddia ediyorum. Faizlerin çok daha yüksek seviyelere yükseltildiğinden gerçekten emin olacaklar ve bu altına zarar verecek.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere FED’in, teknoloji sektörler için olumsuz olacak olan faiz artırımlarının hızını bu yıl hızlandırması bekleniyor. Bitcoin, teknoloji hisse senetleri ile çok yakın bir ilişkiye sahip olduğu için Peccatiello, Bitcoin’in coin başına 26.000 dolar gibi düşük bir seviyeye kadar geri çekilmesini bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir