Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.944
% 3.15
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.944
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Hazine Bakanı’ndan Bitcoin ve Altcoin’leri Etkileyecek Açıklamalar!

Düzenlemeler söz konusu olduğunda ABD’nin en saygın isimlerinden biri olan Hazine Bakanı Janet Yellen, Bitcoin ve altcoin’leri yakından ilgilendiren açıklamalar yapıyor. Öne çıkan başlıklardan biri “düzenleyici çerçeve kriptoda yeniliği teşvik etmeli”.

Kripto paralar desteklenmeli ve geleneksel finansal sistemle uyumlu olmalı

Bugün saat 17:30’da konuşmaya başlayan Yellen, kripto para piyasasındaki düzenlemeleri desteklemek için düzenleyici çerçeveye duyulan ihtiyacı vurguluyor. Bu, kripto piyasası üzerine gözetim getirmeyi amaçlayan beyaz saray tarafından yayınlanan son yürütme emriyle uyumlu. Yellen’ın Washington’daki Amerikan Üniversitesi’nde yaptığı konuşmanın bir bölümü şöyle:

Düzenleyici çerçevelerimiz, özellikle finansal sistemi ve ekonomiyi bozabilecek riskleri yönetirken sorumlu inovasyonu desteklemek için tasarlanmalıdır. Bankalar ve diğer geleneksel finans firmaları kripto para piyasalarına daha fazla dahil oldukça, düzenleyici çerçevelerin bu yeni faaliyetlerin risklerini uygun şekilde yansıtması gerekecek.

Ana akım finansal sistemler Bitcoin ve altcoin geçişinde dikkatli olmalı

Bankalar ve diğer finansal kurumlar, son zamanlarda kripto paralara daha fazla ilgi gösterdi. Raporlara göre, bazı bankalar kripto paraları çalışanlarının tasarruf planlarına dahil etmeye başlıyor ve kripto yatırımı yapmalarını teşvik ediyor. Yellen ise bu konuda, düzenleyici çerçevenin bu riskleri vurgulaması gerektiğini, böylece kripto paraları benimseyen ana akım finansal kurumların farkında olması ve bilinçli kararlar vermesi gerektiğini söylüyor.

Kripto paraların finans ile uyumu ve merkezi kurumlara olan güvensizlik sebebiyle artan benimsenme gören akıllı sözleşme teknolojisi, Yellen’ın değindiği diğer başlıklar arasında. Hazine Bakanı, yeni teknolojinin finans ile uyumlu geliştiğini söylüyor:

Kripto paralar yeni olabilir, ancak on yıllardır yapım aşamasında olan finansın dijitalleşmesinin parçasılar. 1990’da 3 milyondan az internet kullanıcısı vardı. Şu anda yaklaşık 4,5 milyara sahibiz. Finansal hayatımızın pek çok parçasının, elimize sığan internete bağlı küçük araçlar tarafından kontrol edilebileceğini anlıyoruz.

Önümüzdeki 6 aylık süreçte Başkan Biden’in yönetimde atılacak adımlar hakkında Yellen’ın açıklamaları:

Federal hükümetteki uzmanlara, Başkan Biden’in İcra Emri tarafından kripto paraların sorumlu gelişimini, oluşturdukları tehditlerle dengelemek için derinlemesine analizler yapma talimatı verildi. Altı politika hedefi bu çabalara rehberlik edecektir: birincisi, tüketicileri, yatırımcıları ve işletmeleri korumak; ikincisi, finansal istikrarı sistemik riskten korumak; üçüncüsü, ulusal güvenlik risklerini azaltmak; dördüncüsü, ABD liderliğini ve ekonomik rekabet gücünü teşvik etmek; beşincisi, güvenli ve uygun maliyetli finansal hizmetlere adil erişimi teşvik etmek; ve son olarak, çevre gibi önemli tasarım hususlarını dikkate alan sorumlu teknolojik gelişmeleri desteklemek. Hazine Bakanlığı, ekonomi hakkında önemli değerlendirmeler ve tavsiyeler sunmak için önümüzdeki altı ay boyunca Beyaz Saray yetkilileri ve diğer departmanlarla işbirliği yapacak. Hazine, bu amaçlara ilişkin önemli raporlar ve tavsiyeler sunmak için önümüzdeki altı ay içinde Beyaz Saray ve diğer departmanlardaki meslektaşlarıyla işbirliği yapacak.

Tüketicinin korunması her şeyden önemlidir

Kripto paraların yeni olmasına ve yeni olanaklarla gelmesine rağmen Yellen, bunlara benzer hizmetlerle aynı şekilde davranılması gerektiğini söylüyor, önemli olan bunların altında yatan teknoloji değil, sundukları hizmet. Ayrıca tüketicilerin, yatırımcıların ve işletmelerin korunmasına vurgu yaparken, borsa müşterilerinin fonlarının korunması gerektiğinin altını çiziyor. Yellen’ın iyi ve yenilikçi kripto projelerini çökertmek yerine desteklemeye yaptığı vurgu, kripto topluluğunun ve düzenleyicilerin kripto para piyasasının büyümesini artırmaya yardımcı olacak kripto düzenlemeleri üzerinde anlaşmalarına yardımcı oldu. Yellen, mümkün olan her yerde kripto yasalarının “teknolojiden bağımsız” olması gerektiğini de ifade etti:

Örneğin, tüketiciler, yatırımcılar ve işletmeler, varlıkların bir bilançoda veya dağıtılmış defterde (ledger) saklanıp saklanmadığına bakılmaksızın dolandırıcılık ve yanıltıcı beyanlardan korunmalı, Benzer şekilde, müşteri varlıklarını elinde bulunduran firmaların bu varlıkların kaybolmamasını sağlamaları istenmelidir, çalınması veya müşterinin izni olmadan kullanılması.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, bir süredir düzenleyiciyi merceğin gündeminde olan CBDC’ler hakkında, Yellen’ın açıklamaları:

Sonuçları henüz görmedim, ancak bir CBDC yayınlamanın büyük bir tasarım ve teknik görev olacağı konusunda net olmamız gerekiyor ve tamamlanması aylar değil yıllar alacak. Sonuç olarak, Başkan’ın, bir CBDC’nin Amerikan çıkarlarına sunabileceği zorluklar ve olasılıklar üzerine çalışmayı ilerletme arzusunu paylaşıyorum.

Bitcoin yazım sırasında 43,400 dolardan işlem görüyor. Konuşmanın yapıldığı saatlerde düşüş eğilimini sürdürdü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir