Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.687
% 0.59
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.687
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Hazine Bakanı Duyurdu: Kripto Paralar İçin Kritik Süreç Başladı!

Türkiye’de, bir süredir kripto paralar için bir yasa geleceği konuşuluyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu konuya yönelik yaptığı son açıklamalarında süreçte sona gelindiğinin haberini verdi. Bakanın açıklamalarına göre söz konusu “genel kapsamlı ve daha çok ikincil düzenlemelerle işin yürütülebileceği” mevzuat, ülkemizde kripto paraların önünü açacak. Öte yandan, alanın zarar verici yönleri bertaraf edilecek.  İşte detaylar…

Kripto paralar için düzenlemede sona gelindi

Coinmühendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere kripto paralara yönelik yasa tasarısı üzerine çalışıldığı, birçok devlet yetkilisi tarafından açıklanmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kripto para birimi düzenlemesiyle ilgili teknik açıdan son çalışmaların yapıldığının haberini verdi ve bu düzenlemeyle Türkiye’de kripto para birimlerinin önünün açılacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen bir programda çeşitli soruları yanıtladı. Kripto paralara yönelik açıklamalarda da bulunan Bakan Nebati, geçen haftanın başlarında bu konuya yönelik teknik açıdan son çalışmaların gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, ilgili kurumların konuya ilişkin görüşlerini topladıklarını ifade etti. Artık TBMM’nin kendi takvimi içerisinde gündeme gelip yasalaşacağını söyledi.

“Dünyada henüz oturmuş bir mevzuat yok”

Nebati, dünyada henüz oturmuş bir kripto para mevzuatı olmadığını belirtirken üzerine çalışılan mevzuatla Türkiye’de kripto paraların önünün açılacağını, zarar verici yönlerinin bertaraf edileceğini belirtti. Mevzuatın ayrıca genel kapsamlı, daha çok ikincil düzenlemelerle işin yürütülebileceği bir tonda olduğunu açıkladı.

Kripto paralar dışında konuşmasında, güncel ekonomik duruma yönelik yorumlarda da bulundu. Nebati, Türkiye’ye yatırımın geldiğini ve gelmeye devam edeceğini belirtti, “Dünyadaki yatırımcıların yönünü çevirdiği yerin Türkiye olduğunu” belirtti. “Ben ciddi bir şekilde Türkiye’ye yatırımcı geldiğine ve geleceğine inanıyorum,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, geçtiğimiz aylarda faaliyete giren kur korumalı mevduat hesabının yarar sağladığını, ekonomik göstergelerin istikrar kazandığını söyledi. Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşına rağmen TL’ye olan güvenin arttığını dile getirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir