Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.419
% 2.37
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.419
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Haftanın Altın Grafiği Çıktı: İşte Tahminler ve Seviyeler!

Uzmanlara göre, Ukrayna’daki çatışma, geçen hafta olduğu gibi önümüzdeki hafta da altın fiyatını artırmaya devam edecek. Bu hafta sonu savaşın şimdiye kadarki en ağır bombardımanının ardından gerginlik artıyor ve Rusya’nın nükleer silahları seferber ettiğine dair haberler piyasalar için büyük bir endişe kaynağı. Piyasanın Ukrayna’daki askeri harekâtın ne kadar süreceğine ilişkin değerlendirmesi de büyük bir risk faktörü olacak. Mevcut durumda, pek çok analist piyasaya dair yorumlarını aktarmaya devam ederken coinmuhendisi.com olarak analist Ross J. Burland’in değerlendirmelerini aktarıyoruz…

Altın fiyatları, hangi seviyeleri görebilir?

TD Securities analistleri, “Kesinlikle, güvenli liman akışları, güçlü fiyat hareketine katkıda bulundu ve ticari olmayan uzun vadeli kalemlerdeki artışı körüklemeye yardımcı oldu, ancak para yöneticisi uzun vadeli ürünler bileşenindeki büyük artış, CTA’ların ralliye muhtemelen uzun vadeli ürünler eklediği yönündeki bulgularımızı da destekliyor,” ifadelerini kullandı. Ancak uzmanlara göre, arka görüşteki iklimsel risk olayıyla birlikte, trend takipçileri uzunluklarını 1.840 dolar aralığının altına geri çevirmeye ayarlı olduğundan, güvenli liman alıcıları muhtemelen ek bir teklif vermeden uzun pozisyondaki fonlarını satmaya bırakılabilir.

Bu arada, Ross J. Burland’e göre geçen hafta kapanış aşağı yönlüydü, ancak Ukrayna krizi göz önüne alındığında, altın için görünüm yükselişini koruyor. Bununla birlikte, fiyat dengesizliğini trend çizgisi desteğine azaltmak için teknik açıdan aşağı yönde gitmek için daha fazla şey olabilir. Analiste göre önümüzdeki sezonlar için fiyat hareketi aşağıdaki gibi görünebilir.

Değerli metal fiyatlarında son durum

Yukarıdaki grafik, dinamik desteğin 1.850 dolara doğru boşluğa doğru test edilme potansiyelini göstermektedir. Fiyatın orada destek bulması bekleniyor ve her şey krizin yönüne bağlı olacak. Burland’e göre herhangi bir ateşkes beklentisi bu açıdan kritik olacaktır.

Bu sırada altının ons fiyatı 1.900 dolara yeniden çıkmış durumda. Değerli metal, bir önceki hafta, Cuma gününü 1.890 dolardan sonlandırmıştı. Gram altın ise 842 liradan el değiştiriyor. Piyasanın gözü, yine Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmelere odaklanmış durumda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir