Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.009
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.009
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Haftanın Altın Grafiği Çıktı: İşte Beklenen Seviyeler!

Altın fiyatında düşüşe geçen yatırımcıların yoğunluğu artarken bir analist, değerli metalin son fiyat hareketlerini ve sırada görülecek seviyelerini paylaştı. İşte analist Ross J. Burland’in yorumları…

Altın için sırada neler var?

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere altın, haftayı geride bırakarak, kırmızıda ve geçen haftaki kapanış fiyatının ve açılış fiyatının oldukça altında kapattı. Hissiyat, fiyat hareketi ve piyasa yapısına göre önümüzdeki hafta için aşağı yönlü. Aşağıdaki Ross J. Burland analizi, daha düşük bir altın fiyatı potansiyelini gösteriyor.

“Ayılar öldürmek için harekete geçiyor” diyen analist, altında düşüş beklentisinde olan yatırımcıların çokluğuna dikkat çekiyor.  Burland’e göre 1.930 dolarlık bir kırılma 1.915 dolar ile 1.890 dolar arasında bir boşluk yaratıyor. 1.878 dolar muhtemelen 1.800 dolarlardaki son büyük destek olacak.

Öte yandan günlük grafik, destek 1.915 dolardan kırılana kadar yatay bir senaryo sergiliyor. Açılış için, Cuma günkü düşüş eğiliminin bir miktar hafifletilmesi, kartlarda yukarı yönde 1.950 dolar bırakacak şekilde olabilir. Bu arada, 4 saatlik grafik daha az yükseliş gösteriyor ve analiste göre ayılar 1.920 dolara doğru koşmadan önce indirime girmeden önce boğalardan göreceğimiz tek şey önceki düşük seviyelerin test edilmesi olabilir.

TD Securities raporuna dikkat çekildi

Alınan pozisyonlara gelince, spekülatörler ABD’de keskin bir şekilde yüksek oranların fiyatı düşüreceği endişeleri arasında agresif bir şekilde kısa vadeli riske maruz kaldılar. Aynı zamanda, TD Securities analistlerinin öne sürdüğü gibi, altının kısa vadede tekrar 2.000 dolarda bir işlem denemesi olasılığı keskin bir şekilde düştüğü için uzun pozisyonlarını da düşürdüler. TD Securities raporunda aşağıdaki ifadeler yer alıyor:

Sarı metalin sıkılaşma döngüsünün ilk bölümünde düzelmesi muhtemel olsa da, ABD merkez bankasının eğrinin gerisinde kalacağına inanan önemli bir yatırımcı grubu olduğu için 1.923 dolar civarında iyi bir destek var.

Ancak analistler ayrıca, Federal Rezerv’den enflasyonu kontrol etmek için ekonomiyi maddi olarak yavaşlatmaya istekli olduklarına dair herhangi bir ek sinyalin fiyatları keskin bir şekilde düşüreceğini de söylediler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir