Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.994
% 2.58
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.994
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Haftalık Bitcoin Tahmini Çıktı: İşte Beklenen Seviyeler!

Bitcoin fiyatı, haftalık arz ve günlük talep bölgesi arasında gidip geliyor ve bu da belirli aralıklarda bir harekete yol açıyor. Son artış, üst sınırı yeniden test etmekte yetersiz kaldı ve şu anda istikrarlı bir destek seviyesi bulmak için düzeltme yapıyor. Peki, sırada hangi seviyeler var? Analist Akash Girimath, yatırımcıların beklemesi gerekenleri aktardı. coinmuhendisi.com olarak detayları paylaşıyoruz…

Bitcoin fiyatı boğaların geri dönüşünü umuyor: 80.000 dolar kartlarda

Bitcoin fiyatı, 28 Şubat’ta 36.398 dolardan 38.895 dolara kadar sağlam bir sıçrama yaşadı ve yüzde 22 ralli yaptı. Bu yükseliş trendi, haftalık arzı yeniden test etmek için 138 doların altına düştü ve 45.550 dolardan 51.860 dolara yükseldi. Girimath, son düşüşe işaret ederek “Ne olursa olsun, ayılar devraldı ve şimdiye kadar yüzde 9’luk bir düşüşe yol açtı” ifadelerini kullanıyor. Uzmana göre BTC’nin gelen satış baskısını emen bir tür destek bulması muhtemel olan talep bölgesinin üst sınırıyla daha fazla düşüş yaşanması muhtemel.

Alıcılar geri dönerse, Bitcoin fiyatının haftalık arzı parçalamaya çalışan başka bir yükseliş trendini başlatması için iyi bir şans var. Büyük kriptoyu 52.000 doların üzerinde bir günlük mum çubuğu üretmeye iten başarılı bir sıçrama, Girimath’a göre, 27 Aralık’ın yükseğine göre daha yüksek bir yüksek seviye yaratacak ve bu da potansiyel bir yükseliş trendinin başlangıcına işaret ediyor. Bu gelişme, yatırımcıların Bitcoin fiyatının 60.000 dolara geri dönmesini veya 80.000 dolarda tüm zamanların en yüksek seviyesini belirlemesini beklemenin yolunu açacak.

Diğer metrikler BTC için neleri gösteriyor?

Bu iyimser senaryo, Bitcoin fiyatının günlük talep bölgesini parçalamadığını varsayıyor. IntoTheBlock’un Küresel Para Girişi/Çıkış (GIOM) modeli, bu görünüm için aşılması gereken kilit noktanın 44.073 dolar olduğunu gösteriyor. Burada, 1,5 milyon dolarlık BTC satın alan yaklaşık 2,19 milyon adres zararda. Analiste göre ortalama alış fiyatının ötesinde bir hareket, başabaşa ulaşmaya çalışan “Para Dışı” yatırımcıların satış baskısını hafifletecektir. Bu engeli aşmak, BTC’nin bir sonraki sualtı yatırımcısı kümesi olan 50.000 dolara itmesi için kapıyı açacaktır.

Girimath, “44.073 dolardaki direnç seviyesi, destek alanına kıyasla nispeten daha zayıf, bu da yükseliş momentumunda küçük bir artışın daha kârlı bir yükseliş trendi başlatmak için yeterli olabileceğini gösteriyor,” ifadelerini kullanıyor.

MVRV modeli Bitcoin’deki kâr ve zararı belirledi

Bitcoin’in yatay hareketini daha da vurgulayan şey, yüzde 0’a yakın seyreden 30 günlük Piyasa Değeri ve Gerçekleşen Değer (MVRV) modelidir. Bu on chain metrik, geçen ay BTC satın alan yatırımcıların ortalama kâr/zararını belirlemek için kullanılır. Geçen yıl için, 30 gün yerel bir zirveyi tahmin ederken haklı çıktı. Analiste göre yüzde 7 ila yüzde 20’lik alana yapılacak herhangi bir hareket, hızlı bir geri çekilmeye yol açan potansiyel bir yerel zirve oluşumuna işaret eder. Bitcoin’in son rallisi, MVRV’yi yüzde 7,3’e ve yerel bir yüksek oluşumun oluşmasına itti, bu da yatırımcıların Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle küresel piyasalardaki belirsizlik nedeniyle kâr elde etme konusunda hızlı olduklarını gösteriyor.

Girimath’a göre bu göstergeler kısa vadeli görünümü analiz etmek için doğru olsa da, uzun vadeli yatırımcıların/tutucuların genel sağlığını belirlemek için borsa arz endeksi kullanılabilir. Borsalarda tutulan toplam BTC sayısı geçen yıl 2,64 milyondan 2,05 milyona düştü. Kabaca 590.000 BTC borsalardan soğuk depo cüzdanlarına veya faiz getiren platformlara taşındı, bu da bu sahiplerinin Bitcoin’in geleceği konusunda iyimser olduklarını ve satma olasılıklarının daha düşük olduğunu gösteriyor.

Bitcoin fiyatındaki tehdit eden olaylar ne olabilir?

Analiste göre, Bitcoin fiyatı için işler nispeten güvenli görünse de, 36.698 ila 38.889 dolarlık talep bölgesinin kırılması, yükseliş için ciddi bir tehdit oluşturacaktır. Bu durumda, BTC 39.481 doların altında haftalık bir mum çubuğu üretirse, daha düşük bir dip oluşturacak ve düşüş trendinin devam ettiğine dair bir ipucu verecek. Uzman, bu durumda BTC’nin, altında oldukça fazla satış-durdurma likiditesinin bulunduğu 29.100 dolara düşebileceğini söylüyor.

GIOM’a göre, acil destek seviyesi 11.401  dolardan 35.891 dolara kadar uzanıyor ve burada kabaca 5.04 milyon adres, ortalama 22.589 dolarlık fiyatla yaklaşık 2.42 milyon BTC satın aldı. Bu nedenle, Girimath’a göre, özellikle Rusya ve Ukrayna arasındaki çekişme tırmanır ve “nükleer” hale gelirse, 22.589 dolara dik bir düzeltme tehdidi de makul.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir