Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.095
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.095
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Haftalık Bitcoin Tahmini Çıktı: İşte Beklenen BTC Seviyeleri!

Bitcoin (BTC) fiyatı, küçük bir yükselişi zamanından önce tetikleyerek küçük bir toparlanma gösterdi. Bu nedenle yatırımcılar, tam gelişmiş bir dürtü hareketini tetiklemeden önce, BTC’nin daha aşağı kaymasını ve önemli bir seviyenin altında likidite toplamasını bekleyebilirler. Coinmuhendisi.com olarak, haftalık Bitcoin fiyat analizini ve beklenen seviyeleri aktarıyoruz.

Bitcoin fiyatının aşağı yönlü hedefini tamamlaması gerekiyor

Bitcoin fiyatı, 24 Ocak’tan bu yana oluşan üç yüksek dip ve iki yüksek zirvenin birleştirilmesiyle elde edilen artan bir paralel kanaldan geçiyor. Modelin alt trend çizgisinin son iki yeniden testi, üst sınıra sıçramaya yol açtı. Üçüncü test, yavaş düşüş trendi nedeniyle kendisinden önce gelenlerden farklı. Dahası, Bitcoin fiyatını 48.189 dolardan 37.702 dolara iten düşüş trendi, onu 37.699 dolar civarında oluşan eşit düşük seviyelerin altına itemedi. Bu nedenle, yatırımcılar, daha yüksek seviyelere çıkmadan önce likidite toplayan aşağı yönlü bir hareket beklemelidir. 37,699 doların altındaki bir süpürme, BTC’yi 42,125 ila 43.766 dolar arasındaki arz bölgesini yeniden test etmek için yüzde 11 oranında yukarı iten tetikleyici olacaktır. İlginç bir şekilde, bu seviye aynı zamanda 200 günlük SMA ile çakışıyor ve bu da onu zorlu bir direnç ve yerel tepenin oluşabileceği bir yer haline getiriyor. Yalnızca 43.766 doların üzerinde bir günlük mum çubuğu, Bitcoin fiyatının 45.510 dolara yükselmesine izin verecektir. Bu hareket yüzde 20’lik bir yükseliş anlamına gelir.

Bitcoin fiyatındaki bu kısa vadeli düşüşü desteklemek, 30 günlük Piyasa Değerinden Gerçekleşen Değer (MVRV) göstergesidir. Bu gösterge, geçen ay BTC satın alan yatırımcıların ortalama kar/zararını ölçmek için kullanılır. Yüzde -10 ile yüzde -15 arasındaki herhangi bir değer, kısa vadeli sahipler zararda olduğundan ve uzun vadeli sahipler birikirken satma olasılıkları daha düşük olduğundan “fırsat bölgesi” olarak adlandırılır. Bu nedenle, genellikle bu seviyelerin etrafında yerel bir taban oluşur. Bununla birlikte, BTC için endeks yüzde -7.1 civarında geziniyor, bu da yüzde -11’deki ilk yerel tabanın hemen üzerinde. Dolayısıyla, Bitcoin fiyatının tekrar bu seviyelere düşmesi için iyi bir şans var, bu da teknik açıdan açıklanan görünümle iyi uyum sağlıyor.

Cüzdan sayısındaki ani artış, yükseliş beklentisini körüklüyor

Bu küçük düşüş, düşüş eğiliminde gibi görünse de, 1.000 ila 10.000 BTC arasında tutan balinalar 24 Şubat’tan bu yana 2.044’ten 2.193’e yükseldi. Muazzam miktarlarda BTC tutan cüzdan sayısındaki bu ani artış, bu yatırımcıların, Bitcoin fiyatında bir artış beklediğinin göstergesi. Bu nedenle, BTC için uzun vadeli görünüm, teknik görünümün 45.510 dolarlık hedefi ile uyumlu olan hafif yükselişini sürdürüyor.

Kısa vadeli düşüş beklentisinden bağımsız olarak, lider kripto para birimi, trendin tersine çevrilmesi için konumlandırılmıştır. Bununla birlikte, ayılar kontrolü ele alır ve BTC’yi aşağı iterek günlük mum çubuğunun 34.752 doların önemli seviyesinin altına kapanmasına yol açarsa, daha düşük bir dip oluşturacak ve yükseliş tezini geçersiz kılacaktır. Bu durumda, BTC piyasa yapıcıları, 30.000 dolar seviyesinin altında mevcut olan satış stoplarını toplamak için BTC’yi çekebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir