Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.025
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.025
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Haftalık Bitcoin Tahmini Çıktı: Bu Seviyeler Geliyor!

Bitcoin fiyatı, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığı haberlerinin yayılmasından sonra çok önemli bir destek seviyesine ölümcül bir düşüş yaşadı. Bu düşüş kripto piyasasının parçalanmasına neden oldu, ancak toparlanma iyi gidiyor gibi görünüyor. Kripto analisti Akash Girimath, bu durumun BTC’nin bir rahatlama rallisi nedeniyle olabileceğini belirtiyor. Akash Girimath’ın Bitcoin tahmini ve fiyat analizini kendi anlatımıyla Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Bitcoin fiyatı bir hareket sinyali bekliyor

Bitcoin fiyatı neredeyse bir hafta içinde yaklaşık %23 düştü ve 34.337 dolara geriledi. 34.752 dolarlık haftalık destek seviyesi, BTC’nin daha düşük seviyeleri keşfedememesinin önemli bir nedeniydi. İlginç bir şekilde, bu toparlanma BTC’yi 36.398 dolar ile 38.895 dolar talep bölgesinin alt sınırının üzerinde bir günlük mum çubuğu oluşturmaya itti. Bu belirleyici kapanış, 30.000 dolar veya daha düşük bir düşüşü engelledi ve boğalara tutunacak bir şey verdi.

İleriye dönük olarak, yatırımcılar BTC’nin toparlanmaya devam etmesini ve son zamanlarda ters çevrilen direnç bariyerinde 39.481 dolardan ve 50 günlük Basit Hareketli Ortalama’da (SMA) 40.417 dolardan koşmasını bekleyebilirler. Momentum Ters Çevirme Göstergesi (MRI), yukarı yönlü bir yükselişin devam etmesinin günlük grafikte yeşil bir “bir” mum çubuğu şeklinde bir satın alma sinyaline yol açacağını gösteren sarı bir yukarı ok yaktı. Bu oluşum, BTC’nin şimdi muhtemelen bir ile dört yeşil mum çubuğuna tanık olacağını tahmin ediyor.

Bu nedenle piyasa katılımcıları, Bitcoin fiyatının haftalık direnç bariyeri için 42.748 dolardan koşmasını bekleyebilir. Bu, yukarı yönlü bir sınır olması muhtemel bir yer. Bununla birlikte, fiyat emirleri yığılırsa, BTC’nin ralliyi yaklaşık 100 günlük SMA ile aynı zamana denk gelen 46.198 dolardan yıllık açılışa kadar uzatması için iyi bir şans var.

Bitcoin tahmini için on-chain metrikler ne gösteriyor?

IntoTheBlock’un Küresel Para Girişi/Çıkış (GIOM) modeli, ortalama 41.190 dolar fiyatla 2.54 milyon BTC satın alan yaklaşık 4,50 milyon adresin “At the Money” (karda) olduğunu gösteriyor. Bu seviye, teknik açıdan elde edilen hedefle örtüşüyor ve boğa tezine bir kuyruk rüzgarı ekliyor.

BTC GIOM

25 Şubat’taki ani çöküş, birçok yatırımcıyı hazırlıksız yakalarken, BTC’nin on-chain hacmi, 200 günlük Hareketli Ortalama’nın (MA) oldukça üzerinde olan 46,38 milyar BTC’ye kadar büyük bir artış gördü.

Fiyattaki benzer düşüşler, geçmişte on-chain hacimdeki büyük artışlarla aynı zamana denk geldi ve yatırımcıların düşüşleri, yani birikerek satın alabileceğini ima etti. Bu nedenle, son kazaya rağmen, on-chain hacimdeki artış, teknik perspektifle uyumlu olarak, yardım rallisinin devam edeceğini gösteriyor.

BTC on-chain hacim

Ayrıca, Bitcoin fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,218’den 0,192’ye olan tahmini kaldıraç oranındaki son düşüş nedeniyle kısa vadeli bir boğa eğilimini ima etmek mümkün. Bu %12’lik düşüş trendi, ani düşüşten sonra piyasanın daha az hareketli olduğunu ve artık boğaların devralabileceğini gösteriyor.

Bitcoin tahmini kaldıraç oranı

Kısa vadeli boğa tezi, 30 günlük Piyasa Değerinden Gerçekleşen Değere (MVRV) modeli son üç gün içinde -%6,8’den -%2,8’e yükseldiği için güven kazanıyor. Bu on-chain ölçüm, geçen ay BTC satın alan yatırımcıların ortalama kârını/zararını gösteriyor. Son düşüşe rağmen, 30 günlük MVRV sıfır çizgisine yakın, birçok yatırımcının düşüşü satın alıp bundan kâr elde edebileceğini ve kısa vadeli bir rallinin ufukta olduğunu ima ediyor.

BTC 30 günlük MVRV

Yükseliş görünümü makul olsa da, Bitcoin fiyatının 36.398 dolardan 38.895 dolara uzanan acil talep bölgesinin üzerinde kalması gerekiyor. 36.398 doların altına yakın bir günlük mum çubuğu, talep bölgesini geçersiz kılacak ve 34.752 dolarda haftalık destek seviyesine aşağı bir hareket öngörecek.

BTC bu bariyerin üzerinde tutunamazsa, boğa tezini geçersiz kılacak ve 29.100 dolara olası bir çöküşün ipucunu verecek. Bu hareket, altında duran sell-stop likiditesini toplamak için yukarıda belirtilen seviyenin altına da gidebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir