Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.025
% 1.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.025
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Haftalık Altın Tahmini Geldi: Bu Seviyelere Hazırlanın!

Altın piyasaları hafta boyunca başlangıçta düştü, ancak iki yıllık büyük bir trend çizgisini test etti. Piyasa analisti Christopher Lewis’e göre, bu durum sahip olduğumuz yolu zıplayarak, belki de altının işleri tersine çevirmeye çalıştığını gösteriyor. Christopher Lewis’in altın teknik analizini okuyucularımız için hazırladık.

“Kredi piyasalarındaki sorunlar devam ederse, altın iyiye gider”

Altın piyasaları başlangıçta 1.800 dolar seviyesinin altını görmek düşmek için hafta boyunca düştü. 1.800 dolar seviyesi, birçok kez önemli olan bir alan ve muhtemelen son birkaç yılın yükseliş çizgisinin test edilmekte olduğunu ve şimdiye kadar tutulduğunu belirtmekte fayda var.

Bu nedenle, altının oldukça iyi performans gösterebileceğini düşünüyorum. Ancak bu mutlaka kolay olacağı anlamına gelmiyor. Güvenli liman olacağı için kredi piyasalarında sorunlar görmeye devam edersek altın iyiye gitmeye devam edecek.

“Yukarı trend çizgisinin altına inerse, aşağı yönün kapıları açılır”

Yukarı trend çizgisinin altına inersek, bu önemli bir aşağı yönlü hareketin önünü açabilir. Belki 1.750 dolar seviyesine, hatta belki 1.700 dolar seviyesine ulaşabilir.

Sarı metal için 1.700 dolar seviyesi ilginç, çünkü aynı zamanda 200 Haftalık EMA’yı da burada görüyoruz. Mutlaka böyle olacağını düşünmüyorum, ama bu aklınızın bir köşesinde tutmanız gereken bir şey.

“Yeterli zaman verildiğinde altın daha da yükselebilir”

Yukarı yönde, 50 Haftalık EMA’nın üzerine çıkabilirsek, o zaman 1.900 dolar seviyesine bakmamız mümkün. 1.900 dolar seviyesi daha önce desteklenmiş bir alan. Bu yüzden şimdi bu genel çevrede oldukça fazla direnç olacağını düşündürmeli.

Ancak, o bölgeye tırmanabilirsek, muhtemelen 2.000 dolar seviyesine ulaşmaya çalışıyoruz. Sonuçta bu, yeterli zaman verildiğinde daha da yükseleceğini düşündüğüm bir piyasa, ancak bu mutlaka kolay olacağı anlamına gelmiyor.

Çarşamba günü FOMC tutanakları açıklanacak

Bu arada Coinmuhendisi.com olarak da haberlerimizde yer verdiğimiz üzere Çarşamba günü, FOMC, Fed’in politika faizini 50 baz puan artırmaya karar verdiği Mayıs toplantısının tutanaklarını yayınlayacak.

FOMC Başkanı Jerome Powell, basın toplantısında “75 baz puanlık bir artış, komitenin aktif olarak düşündüğü bir şey değil” demişti. Şimdi yatırımcılar, toplantı tutanaklarından Fed’in faiz artırım politikasına ilişkin ipuçları yakalamaya çalışacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir