Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.433
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.433
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Haftalık Altın Tahmini Çıktı: Bu Seviyeler Masada!

Ukrayna’daki savaş ve tabii ki çok sayıda ekonomik sorun söz konusu olduğunda birçok endişe görmeye devam ettiğimiz için altın piyasaları hafta boyunca başlangıçta yükseldi. Ancak, Rusya’nın Ukrayna işgalinde çözüm umutlarının belirmesiyle risk iştahı arttı ve altın fiyatları haftayı 1.987 dolar seviyesinde kapattı. Deneyimli piyasa analisti Christopher Lewis’in altın tahmini ve piyasa yorumlarını kendi anlatımıyla Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Altın tahmini: Yön ve seviye, bu gelişmelere bağlı olacak

Altın piyasaları, dünya çapında birçok endişeyi ve tabii ki insanların güvenliği nerede bulabileceklerini bulmaya çalıştıklarını gördüğümüz için hafta boyunca bir noktada havaya fırladı. Ne de olsa Ukrayna’da yaşanan savaş pek çok insanı kriz ve tabii ki enflasyon ve küresel büyümeyle ilgili endişelerimiz var. Nihayetinde altın, oldukça sert bir şekilde geri çekildiği önceki zirvelere doğru yükseldi.

Gemi şamdanı oldukça olumsuz ve bu, biraz geri çekilebileceğimizi gösteriyor. Haftanın en düşük seviyelerinin altına düşersek, 1.920 dolar seviyesine, hatta 1.880 dolar seviyesine bakmamız muhtemel. Bu, risk iştahına ve işlerin genel olarak sakinleşip sakinleşmeyeceğine bağlı olacak.

Bence altın piyasası kendini çok geride bıraktı, bu yüzden biraz geri çekilme görmek büyük bir sürpriz olmamalı. Bu düşüşün devam edip etmeyeceği tamamen farklı bir soru. Çünkü ne yazık ki, muhtemelen Ukrayna’dan gelen son manşetlere veya belki de önümüzdeki hafta yapılacak Federal Rezerv toplantısına bağlı görünüyor.

Bu mum çubuğunun uzunluğu oldukça etkileyici, bu yüzden açıkçası, bu büyük miktardaki uzunluğun, bu kadar kısa sürede çok fazla momentum tükettiğimiz gerçeğinden dolayı büyük bir geri çekilme göreceğimizi öne sürmesi bir anlam ifade ediyor.

Bu arada FED’in, 16 Mart Çarşamba günü iki günlük FOMC politika toplantısı sona erdiğinde 25 baz puanlık bir faiz artırımı ile sıkılaştırma döngüsünü başlatması bekleniyor. Ocak toplantısının ardından FOMC katılımcıları, Mart ayında 50 baz puanlık bir faiz artışı olasılığını büyük ölçüde reddetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir