Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.399
% 3.52
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.399
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Hafta Sonu Balinalar, Bu Altcoin’lere Koştu: İşte Liste!

Bitcoin şu anda son yılların en düşük seviyelerinde işlem görüyor. Ethereum (ETH), %7’lik ek düşüşle birlikte 1.500 dolar desteğini kaybetti. Hafta sonu, LUNA benzeri bir çöküşle tehdit eden Lido Staked Ethereum (stETH)’u izlemekle geçti. Bu esnada, Ethereum balinaları, altcoin piyasası kaybetmeye devam ederken, GALA ve APE metaverse coin’lerde birikime geçiyor.

Ethereum balinaları, piyasa düşerken bu altcoin’leri stokluyor

Aşağıdaki WhaleStats tablosu, Etheruem balinalarının son 24 saatte en fazla hangi coin’leri satın aldığını gösteriyor. İlk sıradaki Ethereum haricinde, stablecoin USDC ve USDT yüklü balina satın alımlarına tanık oldu. SPELL, kısa bir süre içinde 3,7 bin dolarlık satın alımla üçüncü sırada. İlginç bir şekilde, balinalar piyasa düşerken iki metaverse coin’i biriktiriyor. Gala Games (GALA) ve Apecoin (APE), balinaların dip fiyattan değerlendirdiği coin’ler. Listenin ilerleyen sıralarında AAVE ve FTM gibi DeFi coin’lerini görmek mümkün.

Ethereum’un stake edilen bir DeFi varyantı olan stETH, son günlerde LUNA-UST gibi fiyat istikrarını kaybetti. Bu da piyasa genelinde endişeye neden oluyor. Sonuç olarak, 12 Haziran’da hafta boyunca kripto para piyasasına ayılar hakimdi. WhaleStats verilerine göre, balinalar bu esnada en fazla aşağıdaki altcoin projelerini satın aldı.

  1. Ethereum (ETH)
  2. USD Coin (USDC)
  3. Tether (USDT)
  4. Spell Token (SPELL)
  5. Gala Games (GALA)
  6. Aave (AAVE)
  7. Paxos Gold (PAXG)
  8. NuCypher (NU)
  9. Fantom (FTM)

En çok işlem yapılan küçük hacimli altcoin projeleri

Daha sonra, balinaların en fazla işlem yaptığı küçük hacimli altcoin projelerine bakalım. Bu altcoin’ler 5-15 milyon dolar arasında piyasa değerine sahip. PAR, euro’ya sabitli bir stablecoin’dir. DAO tarafından yönetilen DEX protokolü DG ikinci sırada. Son olarak Wrapped USTC Token, Terra  tabanlı coin’lerin fiat paralarla ticaretine olanak tanıyor.

Ethereum (ETH) merge gecikmesinde %10 çöküyor, 1200 dolar görünüyor mu?

Coinmarketcap.com’dan alınan verilere göre, Ethereum %5’in üzerinde düşüşle 1,466.20 dolara geriledi. Mart 2021’den bu yana en düşük seviyesi. Sonuç olarak ETH bu yıl yaklaşık %56 değerlemeyle işlem görüyor. Böylece Bitcoin’den çok daha kötü bir performans sergiledi.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Ethereum’un son kayıpları birkaç faktör tarafından tetiklendi. Sonunda Blockchain’deki madenciliği aşamalı olarak kaldırmayı amaçlayan planlı bir zorluk bombasındaki (difficulty bomb) gecikme, en son aşağı yönlü baskı kaynağıdır.

Teknik göstergelere göre, Ethereum fiyatı, yakın vadede tokenin 1,200 dolara kadar düşebileceğini görebilecek azalan bir üçgen formasyonunda işlem görüyor. Bu tahmin, efsanevi analist Peter Brandt tarafından ortaya atıldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir