Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.883
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.883
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Günün önüne çıkan kripto para haberleri

Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle satır aralarında kalan kripto haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

ETH aktif adres sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü

Blockchain analiz sitesi Santiment, dün Twitter üzerinden Ethereum’un bu hafta aktif adres sayısında rekor kırdığını duyurdu.

Salı günü 1,06 milyon ETH adresinde işlem kaydedilirken bu rakam şimdiye kadar ki en yüksek aktif adres sayısı olarak kaydedildi. Bunun yanında Ethereum, birçok popüler altcoin’i geride bırakarak Coinmarketcap listesinde bugün en popüler altcoin olarak ilan edildi.

1,19 milyar dolarlık Ethereum opsiyonunun süresi yarın doluyor

Yaklaşık 1,2 milyar dolar değerindeki Ethereum opsiyonu 29 Temmuz’ta sona erecek ve opsiyonların başabaş noktası 1.400 dolar olarak gözüküyor. Bu nedenle çoğu türev yatırımcısı, Ethereum fiyat artışına göre pozisyon alır. Ancak başabaş fiyatı, önümüzdeki günlerde ikinci en büyük kripto para biriminin düşüşe geçebileceği yönünde bir sinyal olarak değerlendiriliyor.

Polygon, 2022’nin ikinci yarısı için planlarını açıkladı

Polygon resmi blog iletisinde 2022’nin geri kalanı için yol haritasının genel hatlarından bahsetti. Bunun yanında Nisan ayı itibarıyla Polygon ağındaki çalışan uygulama sayısının 19.000’in üzerinde olduğu duyuruldu.

Polygon, 2022’nin ilk yarısında, Meta, Flipkart, NFL, eBay ve daha fazla kurumsal şirketle önemli iş birliği anlaşmaları imzaladı.

Polygon ekibi, blog yazısında yılın geri kalanında 3 alana odaklanacağını duyururken; bu alanları ürünler, etkinlikler ve hızlandırıcılar olarak belirledi.

Mercedes, Blockchain platformu için Polygon’u seçti

Mercedes Benz Group’un Daimler Güney Doğu Asya kolu, blockchain tabanlı bir veri paylaşım platformu kurmak için Polygon (MATIC) ağını kullandı.

Acentrik adı verilen platform ile işletmelerin sigorta bilgilerinden klinik araştırma verilerine kadar çeşitli verileri alıp satabilmeleri amaçlanıyor. Bununla birlikte, Blockchain’de veri depolayan diğer girişimlerin aksine, burada her veri kümesini temsil eden bir meta veri karmasıyla birlikte bir NFT kullanılacak.

İşlemler, Polygon veya Ethereum Rinkeby test ağı gibi halka açık Blockchain’ler üzerinde gerçekleşecek, ancak kullanıcıların veriler için bir kripto para birimi yerine itibari para ile ödeme yapması istenecek. Ancak, işlem ücretleri Polygon’un MATIC tokeni ile ödenecek.

ABD Senatörleri, Fidelity’nin Bitcoin emeklilik planından endişe duyuyor

Demokrat Senatörler, Fidelity Investments CEO’su Abigail Johnson ile şirketin neden 401 (k) emeklilik planlarında Bitcoin gibi “volatil, likit olmayan ve spekülatif” bir varlık sunduğunu öğrenmek için temasa geçti.

Bitcoin’in son zamanlardaki çöküşüne dikkat çeken senatörler, Amerika vatandaşlarının emeklilik için birikim yapmaya çalışırken yaşadıkları zorluklara değindi.

Senatörler, Amerikalıların, Bitcoin’e yatırım yapması için pek çok farklı yolu olduğunu ve emeklilik planlarının bunun uygun bir yolu olmadığını düşünüyorlar.

Solana ağındaki sabit kripto para dolar sabitliğini yüzde 91 oranında kaybetti 

Nirvana adlı sabit kripto para, 12 milyon doların üzerinde bir fon açığı olan bir flash kredi saldırısı sonrası yüzde 91 oranında değer kaybetti.

Solana ağı üzerinde geliştirilen algoritmik sabit varlık protokolü Nirvana’da şu an 12 milyon dolarlık bir finansman açığı bulunuyor. Stabilcoin NIRV’nin fiyatı, yüzde 91’e varan bir düşüşle 1 dolardan 0,09 dolara düştü. Bu arada, ANA tokeninin fiyatı da yüzde 85’e varan bir düşüşle 8,9 dolardan 1,5 dolara geriledi.

Sabit kripto paralar, TerraUST’nin çöküşünden sonra zor bir döneme girdi. Tron ağının sabit coin’i USDD de geçtiğimiz haftalarda bazı sorunlarla karşılaştıktan sonra toparlanmayı başardı.

Binance, Terra’nın (Luna) yakın zamanda gerçekleşecek güncellemesini destekleyeceğini duyurdu

Terra, sisteme üç yeni güncelleme sunacak olan bir ağ yükseltmesi uygulamayı planladığını bildirdi. Görünüşe göre, üç güncelleme, ağ içinde özel hesapların nasıl oluşturulduğu ve kullanıldığı ile ilgili olacak. Yükseltme planlarıyla ilgili teklif, oy çokluğuyla kabul edildi. Bunu takiben Binance borsası, Terra ağ yükseltmesini destekleyeceğini duyurdu.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir