Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.300
% 0.19
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.300
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Günün öne çıkan kripto para haberleri

Investing.com – Kripto para endüstrisinde günün öne çıkan gelişmelerinden derlediğimiz haber özetlerine içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz.

DeFi piyasası 2021’de yüzde 1.200 oranında büyüdü

2021 yılının yükselen sektörü DeFi, bu yıl geleneksel finans alanında daha fazla ilgi görmeye başladı. DeFi sektöründe faaliyet gösteren projelerde kilitli toplam değer, yılın başında 18,71 milyar dolar iken bu değerin şu anda 245 milyar doların üzerinde olduğu biliniyor. Mevcut rakamlara göre DeFi sektöründe 2021 yılında yüzde 1.200 oranında bir büyüme gerçekleşmiş oldu. 

DeFi sektöründe şu an ağırlık, merkezsiz borç alma ve verme protokollerinde bulunuyor. Bunun yanında türev ürünler, sigortacılık, merkezsiz otonom organizasyonlar (DAO) yükselen projeler olarak dikkat çekiyor. 

Balinalar DOGE ve MATIC piyasasında hareketleniyor

Blockchain verileri, bugün yüksek tutarlı kripto para tutan yatırımcıların 2,4 milyon dolar değerinde DOGE ile 86 milyon dolarlık MATIC işlemi yaptığını gösterdi. Buna göre 10 milyon Dogecoin ve 32,9 milyon MATIC tokeninin yer değiştirdiği görüldü.

Dogecoin, bugün yüzde 1’e yakın yükselişle 0,17 dolar seviyelerinde el değiştirirken MATIC, yüzde 5’e yakın değer artışıyla 2,61 dolardan el değiştiriyordu.

Shiba Inu (SHIB) ekibi Doggy DAO’nun Beta sürümünü piyasaya sürdü

Shiba Inu (SHIB) geliştirici ekibi, Beta sürüm DAO 1 olarak adlandırılan Doggy DAO’nun ilk aşamasının başlatıldığını duyurdu. Ekip, bu projeyle merkezsizliğe sadık kalarak tokenin daha hızlı büyümesini amaçlıyor.

Blog duyurusuna göre DAO 1 ile amaç, topluluğa ShibaSwap platformundaki kripto projeleri ve işlem görecek pariteler için karar verme gücü vermek. Bunun yanında topluluğun BONE ödülünün nasıl dağıtılacağı konusunda da söz sahibi olacağı söyleniyor.

NFT pazar yeri OpenSea çalınan 2,2 milyon dolar değerindeki NFT’lerin işlemlerini askıya aldı

Ethereum ağı üzerinde faaliyet gösteren OpenSea’de listelenen 15 popüler “Bored Ape” NFT’si bilgisayar korsanları tarafından çalındı.

Toplam değerlerinin 2,2 milyon dolar değerinde olduğu söylenen NFT’ler için OpenSea harekete geçti ve bu 15 NFT için “şüpheli etkinlik” raporu yayınladı. Ayrıca çalınan NFT’lerin platformunda alım – satım işlemlerini dondurdu. 

Kanadalı düzenleyiciler Binance’i sert şekilde eleştirdi

Ontario menkul kıymetler düzenleyicisi, Binance’i Kanada’nın en kalabalık eyaleti olan Ontario’da faaliyet göstermeye yetkili olacağına yönelik iddialarını sert bir dille eleştirdi.

İşlem hacimlerine göre dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu tarafından bu iddianın “kabul edilemez” bir davranış olduğu gerekçesiyle kınandı. Düzenleyici kurum, hiçbir kripto şirketinin ülkede herhangi bir lisansa sahip olmadığını belirtti.

Bu hafta Binance, düzenleyicilerle uyum aşamasının tamamlanmasından sonra Kanada’nın en büyük eyaleti olan Ontario’da faaliyet göstermeye devam edebileceklerini duyurmuştu. Ancak Ontario menkul kıymetler düzenleyicisi, Ontario’da faaliyet göstermek için yalnızca altı ticaret platformu için olumlu bir yaklaşım içinde olduklarını ve Binance’in listede olmadığını dile getirerek bu ifadeyi hızlı şekilde reddetti.

USDC, Binance borsası Tron ağında işlem görmeye başladı

Circle, yaptığı basın açıklamasında bugün Binance platformunun Tron ağında USDC işlemlerinin yapılabileceğini duyurdu. Binance kullanıcıları artık kripto para borsasında Tron ağını kullanarak USDC işlemi yapabilecekler. 

USDC, 42,45 milyar dolarlık piyasa değeriyle Tether’dan (USDT) sonra en büyük ikinci stabil kripto para olarak sıralamada en büyük 7. kripto para birimi konumunda bulunuyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir