Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.129
% 0.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.129
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Günün öne çıkan kripto para haberleri

Investing.com – Bugün öne çıkan kripto para haberlerinden oluşturduğumuz haber özetimize içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz. 

Türkiye kripto piyasasının önde gelen isimleri TBMM toplantısında

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, hafta başında Twitter üzerinden kripto yasa taslağı konulu bir canlı yayına katılmış ve Türk kripto para piyasasının önde gelen isimlerini, yasa hakkında fikirlerini almak üzere meclise davet etmişti. 

Mustafa Elitaş, bugün Twitter üzerinden “kripto para platformundan gelen temsilcileri, Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Bilgi ve Teknolojiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ile birlikte dinliyoruz” şeklinde bir açıklama yazdı. 

TBMM’de düzenlenen toplantıya ise Ava Labs Türkiye İş Geliştirme Direktörü Dr. Aytunç Yıldızlı, Blockchain araştırmacısı Uğur Açıkgöz, avukat Sima Baktaş ve ekonomist Kamile Uray ile Sait Arslan’ın katıldığı bildiriliyor. Toplantı detaylarına ilişkin ise henüz bir bilgi paylaşımı yapılmadı.

Elon Musk, Satoshi Nakamoto’nun kim olabileceğine dair tahminini paylaştı

Yakın zamanda bir podcast’e katılan dünyanın en zengin kişisi Elon Musk, Tesla, teknolojik gelişmeler ve kripto paralar gibi çeşitli konularda fikirlerini paylaşsa da podcast’in en ilgi çekici bölümü Bitcoin’in gizemli mucidi ile ilgili tahmini paylaştığı kısım oldu. 

Elon Musk, sözlerine kendisinin kesinlikle Satoshi olmadığını söyleyerek başladı. Ardından Satoshi Nakamoto’nun son derece gizli kripto para uzmanı olan Nick Szabo’nun olabileceği tahmininde bulundu. 

Ethereum balinalarından yüksek miktar MATIC tokeni alımı gerçekleşti

WhaleStats tarafından paylaşılan son 24 saatlik Blockchain verilerine göre ilk 1000 arasında bulunan iki Ethereum balinası toplamda 2 milyon MATIC tokeni satın aldı. 

Polygon ağının kendi tokeni olan MATIC, bugün 2,4 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra akşam saatlerinde 2,45 dolar üzerinde el değiştiriyordu.

Diğer yandan WhaleStats, Uniswap’ın Ethereum balinaları arasında işlem bazında en çok işlem gören varlık olduğunu raporladı. Bu rapora göre UNI, ticari hacmine göre LINK tokenini geride bırakmış oluyor. 

Güney Kore Borsası, onaysız harici cüzdanlara kripto çekimini durduruyor

Güney Kore’nin en büyük 4 kripto para borsasından biri olan Coinone, doğrulanmamış harici kripto para cüzdanlarına fon gönderilmesine izin verilmeyeceğini açıkladı. 

Kripto borsası, harici cüzdanların borsaya kaydedilmemesi durumunda 24 Ocak 2022 tarihinden itibaren bu tür transferlere izin verilmeyeceğini açıkladı. Kripto para borsası, bu önlemin kripto para kullanarak kara para aklama faaliyetlerini önleme mücadeleleri kapsamında alındığını belirtti.

Bitcoin madencilik firması Marathon, 879 milyon dolarlık rekor bir BTC madencilik yatırımı yaptı

Bitcoin madencilik şirketi Marathon Digital Holdings, 879 milyon dolar değerinde Bitcoin madencilik teçhizatı alımını duyurdu.

Toplu alımın detayında ABD merkezli Bitcoin madencilik şirketinin Çin madencilik firması Bitmain’den 78.000 adet Antminer S-19XP madencilik donanımı satın aldığını duyurdu. Alım miktarı açısından bakıldığında bu tutarın kripto para madenciliği tarihindeki en büyük satım almalardan biri olarak görülüyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir