Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.877
% 1.27
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.877
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Günün öne çıkan kripto para haberleri

Investing.com – Haftanın ilk gününde kripto para endüstrisinde gündem olan gelişmelerden seçtiğimiz haberlere içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz. 

Binance, Bahreyn’de lisans almaya çok yakın

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bilinen Binance, Orta Doğu ülkesi Bahreyn’de yakın zamanda lisanslı kripto para borsası olarak faaliyetlerini sürdürebilir. 

Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirketinin şu an da başvuru süreci üzerinde çalıştığını ve gerekli koşulların zamanında sağlanacağını duyurdu. Bahreyn Merkez Bankası lisanslama direktörü Abdullah Haji ise Binance’in ön koşulları sağladıktan sonra lisansı alması için bir problem görmediklerini söylerken Bahreyn’in borsanın bölgesel merkezi için ideal bir konum olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer yandan Kanada Finansal İşlemler ve Raporlar Analiz Merkezine (FINTRAC) yapılan başvuruya göre Binance, Kanada’da Binance Canada Capital Markets olarak yakın zamanda faaliyetlere başlayabilir. Binance’in Kanada biriminin para transferi, döviz ticaret ve kripto paralarla ilgili faaliyetleri kapsayacağı biliniyor. 

Bu olumlu gelişmelerin haricinde Binance’in Türkiye kolu BN Teknoloji A.Ş.’ye MASAK’ın denetimleri sonucu tespit ettiği ihlaller nedeniyle 8 milyon TL para cezası verildi. Bu işlem, Türkiye’de bir kripto para borsasına verilen ilk ceza olarak görülüyor. 

İran, kışa önlem olarak lisanslı kripto madenciliği işlemlerini yeniden durduruyor

İran, kış aylarında enerji ihtiyacının artacağı gerekçesiyle ülkede lisanslı olarak faaliyet gösteren kripto para madencilik işlemlerini askıya alma kararı aldı. 

İran’da lisanslı kripto madencilerinin faaliyetlerinin durdurulması yanında ülkede kaçak şekilde çalışan kripto madencileriyle mücadele de devam ediyor. İran, tahmini olarak global Bitcoin hash oranının yüzde 5 ila 7’ine sahip olarak Bitcoin madenciliği alanında önemli bir merkez olarak görülüyor. 

Ethereum işlem ücretlerinde geçen aydan bu yana önemli bir düşüş söz konusu

Son ölçümlere göre Ethereum ağında gerçekleştirilen işlemler için ödenen gas ücretinde bir düşüş meydana geldi. 

Kasım ayının ilk günlerinde 63 dolara kadar yükselen gas ücretleri, son ölçümlere göre ortalama 20 dolar seviyelerine çekildi. böylece işlem ücretlerinde yaklaşık yüzde 70 oranında bir düşüş gerçekleşti. 

Terra ağında kilitli toplam değer 21 milyar dolara yükseldi

Terra ağında kilitli toplam değerde (TVL) son günlerde yükseliş ivmesi görülürken bu durum ağın kendi tokeni LUNA fiyatı içinde bir katalizör görevi görüyor. 

Terra ağındaki TVL miktarı tüm zamanların en yüksek değerine ulaşarak diğer Ethereum alternatifi Blockchain ağlarından pozitif ayrıştığı görüldü. Bunun yanında LUNA fiyatı da 103 dolara kadar yükselerek yeni bir rekor seviye belirledi. 

Terra ile ilgili diğer bir önemli gelişme ise ağda bulunan stabil kripto varlık UST ile ilgili. UST piyasa değeri, 10 milyar dolara ulaştı ve DeFi sektöründe bu değere ulaşan ilk stabil kripto varlık olarak önemli bir başarıya imza attı. 

Bitwise CEO’su bir sonraki boğa sezonunu düzenleyicilerin belirleyeceğine inanıyor

ABD merkezli varlık yönetim şirketi Bitwise’ın CEO’su Matthew Hougan, yakın tarihli bir röportajında hükümetlerin kripto sektörüne olan ilgisinin bu yıl her zamankinden daha fazla olduğuna dikkat çekti. Bu bağlamda özellikle ABD’de daha geniş kapsamlı bir kripto yasa tasarısının oluşturulabileceğini düşünüyor. 

Diğer yandan Hougan, kripto para piyasalarında görülebilecek olan bir sonraki boğa sezonunun olumlu düzenleyici gelişmeler ışığı altında gerçekleşeceğine inandığını söyledi. Bunun yanında bu sürecin beklenenden erken geleceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir