Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.248
% 0.19
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.248
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Günün öne çıkan kripto para gelişmeleri

Investing.com – Kripto para endüstrisinde günün öne çıkan gelişmelerinden derlediğimiz haber özetlerine içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz.

MicroStrategy Bitcoin alımlarına devam ediyor

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bugün Twitter üzerinden şirketin yeni bir Bitcoin alımını duyurdu.

Saylor, 1.914 Bitcoin daha aldıklarını duyururken son alımın ortalama 49.229 dolar fiyatıyla 94,2 milyon dolara mal olduğunu belirtti. Buna göre MicroStrategy, portföyündeki Bitcoin miktarını 124.394’e çıkarırken ortalama alış fiyatı, 30.159 dolar oldu. Şirketin bilançosundaki Bitcoin’in dolar cinsinden değeri ise şu an yaklaşık 3,75 milyar dolar.

Rusya’nın en büyük bankası ülkenin ilk Blockchain destekli ETF’sini tanıttı

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, Blockchain odaklı faaliyet gösteren şirketlere dolaylı yatırım imkanı sunan ve ülkede ilk olma özelliği taşıyan ETF’nin tanıtımını yaptı.

Sberbank tarafından piyasaya sürülen borsada işlem gören fon (ETF), kripto varlık ve madenciliği faaliyetlerinde bulunan şirketleri içeren Sber Blockchain Ekonomi Endeksi’ni dayanak olarak kullanacak.

Güney Kore kripto borsaları, Coinone’ın izinden gidiyor

İlk olarak Güney Kore’nin 4 büyük büyük kripto borsasından biri olan Coinone tarafından yapılan duyuruda borsa, 22 Ocak’tan itibaren kayıtsız harici cüzdanlara kripto para gönderiminin gerçekleşmeyeceğini bildirmişti.

Bu gelişmenin ardından ülkenin diğer büyük kripto para borsaları Upbit, Bithumb ve Korbit, Coinone’ın doğrulanmamış harici cüzdanlara fon transferi yasağını uygulayacaklarını açıkladılar.

Shiba Inu, Shibarium platformunda işlem ücretleri için BONE tokeni kullanılacağını onayladı

Shiba Inu, BONE adlı tokenin SHIB katman-2 çözümü Shibarium’da bir işlem ücreti tokeni olarak kullanılacağını doğruladı.

David Gokhshtein’in ev sahipliği yaptığı ShibAMA Twitter etkinliğine 11.000’den fazla Shiba destekçisi katıldı. Bu soru-cevap etkinliğinde Shiba’nın geleceğiyle ilgili birçok konu konuşuldu. Resmi Shiba Inu Discord kanalının moderatörü Queenie ise merak edilen konular hakkında soruları yanıtladı.

Shibarium katman-2 çözümüyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Queenie, BONE’un yakında piyasa çıkacak olan Shibarium Blockchain’inde yerel işlem ücreti tokeni olarak kullanılacağını doğruladı. Queenie, böylece işlem yaparken SHIB tokeni kaybedilmeyeceğini dile getirdi.

Sandbox, Ethereum katman-2 çözümü Polygon’a geçiyor

Sanal gayrimenkul platformu Sandbox, büyüyen kitlesine daha iyi hizmet sunmak adına Ethereum Blockchain’i için bir katman-2 çözümü olan Polygon’a geçmeyi planlıyor. Polygon, yüksek ücretler ve yavaş işlemler nedeniyle Ethereum’a alternatif olarak çeşitli uygulamalardan ve kullanıcılardan yoğun ilgi görüyor.

Ethereum tabanlı Metaverse tabanlı platform Sandbox da işlem ücretlerini ve ağ tıkanıklığını en aza indirmek için Polygon’a geçmeyi planlıyor.

Polygon, 24 milyar dolar değerinde MATIC tokenini riske atan güvenlik açığına sessiz şekilde müdahale etti

Polygon ağı için büyük bir sorun haline gelebilecek olan bir güvenlik açığının son anda giderildiği bildirildi. Ancak bir bilgisayar korsanının bu açığı kullanarak yaklaşık 2 milyon dolarlık MATIC tokenini çaldığı söyleniyor.

2 milyon dolarlık MATIC tokenine mal olan güvenlik açığından kaynaklı istismar, 3 Aralık tarihinde hata ayıklama ödül platformu ImmuneFi’de paylaşıldı. Polygon ekibi, hızlı şekilde bir güncelleme başlattı ve güvenlik açığı giderildikten sonra bu hafta güncellemeyle ilgili resmi bir açıklama yapıldı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir