Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.419
% 0.00
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.419
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Günün öne çıkan Kripto para gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasalarında bugün satıcı seyir hakimken kripto para endüstrisinde günün öne çıkan başlıklarından oluşturduğumuz haber özetlerini içeriğimizin devamında bulabilirsiniz. 

Bitcoin madenciliği hash oranı 2021’de yüzde 27 arttı

Bitcoin ağ etkinliğinin önemli bir değeri olan BTC hash oranı, Çin’in bu yıl kripto para madencilerini ülke dışına çıkarmasına rağmen yükseliş kaydetti. 

Çin yasağının ardından yüzde 50’ye yakın düşüş görülen Bitcoin hash oranı, madencilerin ABD ve Avrupa’nın çeşitlik bölgelerinde hızlı şekilde konuşlanmasıyla toparlandı ve yıl sonu rakamlarında göre bu yıl yüzde 27 oranında artış kaydettiği bildirildi. 

Elon Musk TIME’a ödeme için Dogecoin’in Bitcoin’den neden daha iyi olduğunu anlattı

Bu ay TIME dergisi, Elon Musk’ı yılın kişisi seçerken resmi Twitter hesabı üzerinden Elon Musk ile yapılan bir röportajı yayınladı.

Bu röportaj esnasında kripto para ekosistemine de değinen Elon Musk, Dogecoin’in bazı işlevsellik durumuna göre ödemeler için Bitcoin’den daha iyi olduğunu iddia etti. Tesla CEO’su bu iddiasını, Bitcoin’in ödeme işlem hacminin düşüş olması ve işlem başı maliyetinin yüksek olmasına bağlıyor. Bu açıdan bakıldığında Dogecoin’in harcamalar için daha iyi bir alternatif olduğuna inanıyor. Bitcoin’i ise bir değer deposu olarak daha işlevsel buluyor. 

Stabil kripto paralar 2021’de yüzde 574 büyüdü

kripto para piyasalarında aktif olarak kullanılan en büyük 8 stabil kripto para, bu yıl yüzde 574 oranında büyüme kaydetti. 

En büyük stabil coin konumunda bulunan Tether (USDT), yılbaşından bu yana kattan fazla büyüdü. USDC başta olmak üzere USDT rakiplerinin yaklaşık 10 kat büyüdüğü görüldü. Birçok kripto varlığın tüm zamanların en yüksek değerlerine ulaştığı 2021 yılında bu büyüme rakamları olağan olarak karşılanıyor. 

Diğer yandan DeFi sektöründe kullanılan stabil kripto varlıklarda da önemli bir büyüme kaydedildi. En çok bilinenler arasında Ethereum destekli stabil kripto varlık DAI, bu yıl 7,8 kat büyüme kaydetti. DeFi stabil kripto paraları arasında ise Terra ağının stabil varlığı UST, en çok büyüyen kripto varlık oldu. 

UST, geçen seneden bu yana 181 milyon piyasa değerinden 10 milyar dolara ulaşan ilk DeFi stabil kripto parası oldu ve değerini 54 kata yakın artırarak muazzam bir büyüme gördü. 

Hindistan’da Blockchain tabanlı diploma dönemi başladı

Hindistan, yıl boyunca kripto para düzenlemeleri konusunda karışık bir süreç geçirse de ülkede Blockchain teknolojisinin benimsenmesine dair önemli adımlar atılıyor. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Hindistan Teknoloji Enstitüsü Kanpur’da düzenlenen törende Blockchain tabanlı dijital lisans dönemini başlattı. Bu bağlamda tüm öğrencilere enstitünün blok zinciri odaklı teknolojisi tarafından geliştirilen diplomalar verildi.

Bu girişimler amacın sadece kimlik bilgilerinin dijitalleştirilmesi değil sahteciliğin de ortadan kaldırılması olduğu bildiriliyor. Blockchain, bu diplomaların taklit edilmesini imkansız kılarak küresel ölçekte doğrulanabilme garantisi sunuyor.

Blockchain verileri, ETH fiyatı 4.000 dolar desteğini kaybederken Ethereum balinalarının satışlarını kaydetti

Minimum 1.000 Ether tutan Ethereum adreslerinin sayısının bu hafta son 4 yılın en düşük seviyesine ulaşması dikkat çekti. 

Blockchain veri analizi firması Glassnode, en az 1.000 ETH tutan Ethereum adreslerinin sayısının bu hafta başında 6.300 doların altına düştüğünü kaydetti. Bu rakam ise Nisan 2017 döneminden bu yana görülen en düşük sayı. 2021 yılında ise bu ETH adresleri 7.239 adetle zirve görmüştü. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir