Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.086
% 1.75
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.086
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Günün öne çıkan kripto para gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasaları, haftanın son iş gününde satıcılı bir seyir izlemeye devam ediyor. Toplam piyasa değeri bugün 2,2 trilyon dolar seviyesinin altına kayarak ortalama 2,18 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor. Son 24 saatlik ortalama işlem hacmi, 91 milyar dolar ve düşük hacimli satıcı ağırlıklı işlemler dahilinde ilk 100 kripto paranın 90’ı dünkü fiyatlara göre negatif devam ederken 10 kripto paranın pozitif olduğu görülüyor.

Günün öne çıkan kripto paraları

Bugün genel piyasa gidişatının tersine hareket eden yearn.finance (YFI), son 24 saatte yüzde 31 oranındaki değer artışıyla ilk 100’de günün öne çıkan kripto para birimi oluyor. 87. sırada bulunan YFI’nin Fantom Blockchain’ine entegrasyonunun değer artışında önemli bir paya sahip olduğu görülüyor. YFI, şu an 1 milyar dolar sermaye değeri ve 27.730 dolar fiyatıyla ilerliyor.

Yükseliş ivmesinin kısıtlı olduğu haftanın son iş gününde yüzde 5’in üzerinde değer kazanan diğer kripto varlıklar, Celo (CELO), Waves (WAVES), OKB (OKB) ve Bitcoin BEP2 (BTCB) olarak gözüküyor.

Bugün en çok değer kaybeden kripto varlıklar

Değer kaybıyla öne çıkan kripto varlıklar arasında bugün Elrond (EGLD), Kadena (KDA), XDC Network (XDC) bulunuyor. EGLD, an itibarıyla yüzde 21, KDA, yüzde 20,5 ve XDC, yüzde 15,75 oranında fiyat düşüşlerine sahipler.

Kraken CEO’su Bitcoin’de 100.000 dolarlık tahminini geri çekiyor

Kripto para borsası Kraken’in CEO’su Jesse Powell, 2021 yılı sonu için Bitcoin fiyat tahmini 100.000 dolar olarak belirleyenler arasındaydı. Şimdi Powell, son haftalardaki düşük performanstan dolayı bu tahmininden vazgeçtiğini dile getirdi.

Kraken CEO’su, yükseliş tahmininden vazgeçmesinin yanı sıra kripto kışı konusunda da uyarılarda bulunarak gerekçe olarak hacimsiz fiyat hareketlerini gösterdi.

Justin Sun, Tron’u yatırımcılara bırakıyor ancak kripto ekosisteminden ayrılmıyor

Kripto para dünyasında ilginç çıkışlarıyla ün kazanan Justin Sun, bu sefer Tron’u yatırımcılarına bırakarak Grenada’nın Dünya Ticaret Örgütü (WTO) elçisi olacağını duyurdu.

Justin Sun, verdiği demeçte El Salvador’un Bitcoin’i yasal hale getirmesinin ardından Latin Amerika ülkelerinde kripto paraları meşrulaştırmak için mücadele etmek istediğini söyledi. Sun, amacının ise Blockchain teknolojisinin ulus-devlet bazında benimsenmesi olduğunu dile getirdi.

SEC, Bitwise ve Grayscale ETF başvurularını 2022’ye erteliyor

ABD SEC, Bitwise ve Grayscale’in borsada işlem gören fonlarla ilgili yaptıkları başvuruları Şubat 2022 dönemine ertelediğini bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, şimdi Bitwise’ın BTC ETF’si ve Grayscale’in ETF başvurusunu sırasıyla 1 Şubat ve 6 Şubat tarihlerinde yeniden değerlendirmeye alacak.

Wikipedia’nın ilk içeriği NFT’ye çevrildi ve 750.000 dolara satıldı

Wikipedia kurucusu Jimmy Wales’in ilk yazısı bir NFT formatına çevrildi ve 3 – 15 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Christie’nin açık artırmalarında 750.000 dolara satıldı.

Ayrıca “Wikipedia’nın doğuşu” adı verilen müzayedede Wikipedia’nın ortaya çıktığı 2000’li yıllardan kalman bir iMac’de ve bu bilgisayar da ayrıca 187.000 dolara satıldı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir