Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.521
% 5.17
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.521
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Günün öne çıkan kripto para gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasalarında toplam değer 2,32 trilyon dolar seviyesinde devam ederken Investing.com verilerine göre son 24 saatlik işlem hacmi 104 milyar dolar olarak kaydediliyor. Bugün satış ağırlıklı işlem söz konusuyken ilk 100 kripto paranın an itibarıyla 69’u negatif seyrederken 31 kripto varlığın pozitifte kaldığı görülüyor. 

Bitcoin (BTC), son 24 saatte yüzde 3,7 değer kaybıyla 49.000 dolar sınırına gerilemişken Ethereum (ETH), yüzde 1,2 düşüşle 4.300 doların altına sarkmış durumda. Günün öne çıkan gelişmelerini ise haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Avustralya’nın en büyük video oyun geliştiricisi Shiba Inu Games ile iş birliği yapıyor

Avustralya’nın halka açık en büyük video oyunları geliştiricisi Playside Studios (PLY) hisse fiyatı, Shiba Inu ile yapılan anlaşmayla değer kazandı.

Shiba Inu’nun iş birliğini resmi Twitter hesabından duyurmasıyla birlikte Playside Studios da resmi web sitesinde basın bülteni yayımlayarak resmi olarak duyurmuş oldu. Anonim isimli Shiba geliştiricisi olan Shytoshi Kusama, Playside’ın birden fazla platform ve türde inanılmaz bir oyun sunacak dünyanın stüdyolarından biri olması nedeniyle ortaklık konusundaki heyecanını paylaştı. 

Shiba Inu fiyatı ise son 24 saatlik yüzde 1,17 değer kaybıyla 0,0000368 dolar seviyesinden işlem görürken sakin seyreden fiyatın bu gelişmeye tepki vermediği görülüyor.

Balinalar portföylerine son 24 saatte büyük miktarda MATIC tokeni ekledi

Blockchain verilerine göre 2 Ethereum balinası, son 24 saat için cüzdanlarına 1.899.990 MATIC (4.417.976 dolar) tokeni ekledi. 

Polygon ağının yerel tokeni olan MATIC, son 24 saat içinde yüzde 4’lük bir yükselişle 2,45 dolardan el değiştiriyor. Polygon ise 2. katman bir çözüm olarak birincil Blockchain ağı olan Ethereum ağının tıkanıklık ve yüksek ücrete neden olan ölçeklenebilirlikle ilgili sorunları ele alıyor.

Binance Singapur borsasının yüzde 18’lik hissesini satın aldı

Düzenleyicilerle ilgili sorunların devam etmesine rağmen Binance’in Singapur konusundaki ısrarının devam ettiği görülüyor. Bu bağlamda Binance Singapur, ülkenin düzenleyici otoritesi MAS tarafından düzenlenen özel menkul kıymetler borsası HX Exchange’e yaptırım yaptı.

Binance Singapur CEO’su Richard Teng, HGX ile ilgili yatırımın konusunda platformun bölgedeki Blockchain ekosistemini geliştirme planları doğrultusunda yapıldığını bildirdi. 

Visa, müşterileri için kripto danışmanlık hizmetini başlattığını duyurdu

Kripto paralar ve ilişkili ürünlere artan talebi göz ardı etmeyen Visa, küresel anlamdan hizmet verecek olan kripto danışmanlık hizmeti başlatma planlarını açıkladı. 

Visa Kripto Başkanı Cuy Sheffield, gelişmeyle ilgili yaptığı açıklamada artık her bankanın bir kripto stratejisi olması gerektiğini düşündüklerini dile getirdi. Buna göre bankacılık sistemi ve kripto ekosistemi arasında bir köprü görevi görme niyetlerinin olduğunu söyledi. 

Dogecoin ve Ethereum 2021’de Google’da en çok aranan ilk 10 terimleri arasında 

Google, bu hafta yılın en çok aranan terimlerinden oluşan ve bir klasik haline gelen listesini yayımladı. 2021 yılında önemli bir ivme kazanan Dogecoin, Google listesinde haber kategorisinde hem global hem ABD aramaları için en çok ilgi gören 4. terim oldu. Ethereum fiyatı ise aynı kategoride 10. sırada yer aldı. Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin’in ise 2021 yılı aramalarında hiçbir kategoride ilk 10’a girememesi dikkat çekiciydi.

Bu arada 2020 yılı aramalarında hiçbir kripto para bu listeye girememişti.

İzlanda, yeni madenciler için elektrik tahsisini keseceğini açıkladı

Kripto para madenciliği, önemli miktarda enerji tüketiminden dolayı ülkeler için sorun olmaya devam ediyor. 

Bu sorundan muzdarip olan ülkelerden biri İzlanda, ülkede Bitcoin madenciliği sektörünün büyümesini engellemek adına yeni Bitcoin madencilerine enerji tahsisine izin verilmeyeceğini açıkladı. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir