Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.027
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.027
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Güney Kore’den Bilgisayar Korsanlarına Darbe

bitkeep

Güney Kore İstihbarat yetkilileri, bu yıl Kuzey Koreli bilgisayar korsanları tarafından dünya genelinde 620 milyon dolar değerinde kripto paranın çalındığını fakat ülkenin bu paraya dahil olmadığını söyledi.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS) tarafından yayınlanan yeni bir basın raporuna göre, Kuzey Koreli bilgisayar korsanları bu yıl  DeFi platformlarından 800 milyar Kore wonu (620 milyon $) değerinde kripto para çaldı. Servis, ayrıca Kasım ayında ulusal ve uluslararası bilgisayar korsanlığı örgütleri tarafından gerçekleştirilen günlük ortalama 1,18 milyon saldırıyı engellediğini açıkladı.

Bununla birlikte, bir NIS sözcüsü yerel haber kaynağı Kyunghyang Shinmun aracılığıyla Kuzey Koreli bilgisayar korsanları tarafından DeFi istismarları yoluyla çalınan 620 milyon doların tümünün yurtdışı kaynaklı olduğunu açıkladı ve ekledi:

“Kore’de sanal varlık işlemleri gerçek isimle yapılan işlemlere dönüştürüldü ve güvenlik güçlendirildi, dolayısıyla herhangi bir zarar söz konusu değil.”

Güney Kore 2021 yılında , müşterilerin para yatırma ve çekme işlemleri  için kripto para borsalarıyla aynı bankada gerçek isimli bir hesap oluşturmalarını gerektiren yeni müşterini tanı (KYC)  kurallarını uygulamaya koydu. Bunun ardından hem bankanın hem de borsanın müşterinin kimliğini doğrulaması gerekiyor. Buna ek olarak, borsalar faaliyete başlamadan önce Finansal Hizmetler Komisyonu’ndan lisans almak zorunda tutuluyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir