Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.122
% 0.21
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.122
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Güney Kore eski Terra-Luna Ortaklarının 93 Milyon Dolar Mal Varlığını Dondurdu

Kwon Do-hyung

Güney Kore’de bir mahkemenin yerel savcıların Terraform Labs. şirketinin yedi eski ortağına ait yaklaşık 120 milyar Kore wonu (93,3 milyon ABD Doları) tutarındaki mal varlığının dondurulması talebini onayladı.

Yerel haber kaynağı Ilyo Shinmun’un Salı günü bildirdiğine göre, yedi eski ortak, resmi olarak açıklanan ihraçtan önce elde ettikleri LUNA’yı satarak toplu olarak 93 milyon ABD doları kazanmakla suçlanan üç erken yatırımcı ve Terra-Luna’nın dört çekirdek geliştiricisinden oluşuyor.

Yerel savcıların ayrıca yatırımcılara tokenlerin ödeme aracı olamayacağını söylemeden Terra stablecoin ve Luna kripto para birimi ihraç etmekle suçladıkları bildiriliyor. Söz konusu yedi kişi arasında Terra’nın bağlı kuruluşu Kernel Labs’ın eski icra kurulu başkanı Choi ve şu anki başkanı Kim de bulunuyor. Her iki kişinin de soyadları açıklanmadı.

Kwon Do-hyung Güney Kore

Güney Kore Kwon Do-hyung’un Peşinde

Gelen bilgilere göre, Kim’in LUNA aracılığıyla “haksız yere” 61,5 milyon ABD doları kazandığı iddia edilirken, Kernel’in eski başkanı Choi 31,8 milyon ABD doları kazanmakla suçlanıyor. Choi’nin Terra’nın kurucu ortakları Shin Hyun-seung ve Kwon Do-hyung ile bağlantılı olduğu bildirildi.

Kasım ayında Güney Kore’nin Seul Güney Bölge Mahkemesi savcıları, yedi eski Terra üyesini suçladığı aynı suçlamalar kapsamında Shin Hyun-seung’un yaklaşık 108 milyon ABD Doları değerindeki mal varlığının dondurulmasına yeşil ışık yakmıştı.

Terra-Luna’nın çöküşünü soruşturan savcılar Mayıs ayından bu yana Do Kwon olarak da bilinen Terra şefi Kwon Do-hyung’un peşindeyken, Kwon bugüne kadar firari olarak kaldı. Son çıkan bilgilere göre kendisi şu anda Sırbistan’da. Savcılar ayrıca kısa bir süre önce Shin’in gözaltında soruşturulması için bir tutuklama emri talep etmiş, ancak bu talep Seul mahkemesi tarafından reddedilmişti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir