Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.927
% 0.68
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.927
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Güney Kore, Terra Kurucu Ortağının Varlıklarına El Attı

Güney Kore, Terra kurucu ortağının 104 milyon dolar değerindeki varlığını dondurdu.

Bir zamanlar özellikle merkeziyetsiz finans topluluğunda en çok kullanılan kripto paralardan biri olan Terra’nın algoritmik UST stablecoin’i ve kardeş LUNA kripto para biriminin çökmesi, dünya çapında yüzbinlerce yatırımcıyı etkiledi ve endüstri çapında bir etkiye neden oldu. Güney Koreli yetkililer, Terra’nın Mayıs ayında çökmesinden bu yana Do Kwon ve diğer Terra ortaklarının peşindeler.

Güney Kore, Terra Kurucu Ortağının Varlığını Dondurdu

Güney Kore’nin Seul Güney Bölge Mahkemesi, yerel savcıların Terraform Labs’ın Kurucu Ortağı Daniel Shin’e ait 104 milyon dolar tutarındaki varlığın dondurulması talebini onayladı.

Shin’in, sermaye piyasası yasasını ihlal ve görevi kötüye kullanma suçlarından soruşturma altında olduğu yerel savcılıktaki soruşturmaya katıldığı bildiriliyor.

Yerel savcılar Daniel Shin’i, düzenli yatırımcılara uygun bir açıklama yapmadan, resmi ihraç edilmeden önce elde ettiği LUNA kripto para birimi ile yaklaşık 104 milyon dolar değerinde haksız kar elde etmekle suçluyor.

Shin ayrıca, Terra’nın kripto para birimlerini tanıtmak için kurduğu ödeme teknolojisi şirketi Chai Corporation’daki müşterilerin kişisel bilgilerini kullanmakla suçlandığı görev ihlali suçlamalarıyla da karşı karşıya.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir