Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.082
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.082
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Güney Kore, Oyna-Kazan Oyunlarına Yasaklama Getirecek

Güney Kore, Apple ve Google’dan oyna-kazan NFT oyunlarını kaldırmaları söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Güney Kore hükümeti, Apple ve Google’a oyna-kazan (P2E) oyunlarını ilgili uygulama mağazalarından kaldırmaları gerektiğini söyledi.

Hükümet, Apple ve Google’ın, NFT mobil oyunlarını uygulama mağazalarından kaldırmasını talep etti.

Güney Kore’den Oyunlara Kısıtlama

Güney Kore’de oyuncular oyunlara yılda yaklaşık 6 milyar dolar harcıyor. Bu nedenle, ülke hükümeti oyun pazarını düzenleme, Minecraft gibi oyunlara yaş kısıtlaması getirme ve oyun ödüllerinin değerini sınırlama konusunda sağlam bir duruş sergiledi. Oyun içi ödülleri 10.000 Kore wonu ile sınırlayan hükümet, oyun geliştiricileri ve dağıtıcıları için daha da fazla bürokrasi getirecek gibi gözüküyor.

Güney Kore yasalarına göre, 10 bin Kore wonundan (8.42 dolar) daha fazla ödül sunan oyunlar ülke genelinde yasaklandı ve hükümet kumar, oyun ve yaş derecelendirmeleriyle ilgili katı düzenlemeler getirdi.

Güney Koreli devlet kurumu olan Oyun Yönetimi Komitesi (GMC), Apple ve Google’a P2E oyunlarını dağıtım platformlarından çekmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca GMC, firmalara oyun şartı olarak uygulama içi satın alma gerektiren yeni oyunları onaylayamayacaklarını bildirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir