Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.511
% 5.44
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.511
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Güney Kore, NFT’lere Vergi Uygulaması Getiriyor

Güney Kore Mali Otoritesi, NFT’leri vergilendirilebilir olarak ilan etti. Geçtiğimiz gün Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), NFT’leri vergilendirmeye başlayacağını duyurdu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

The Korea Herald’a göre, bu değişiklikle beraber gelecek yılın Ocak ayından itibaren 2.5 milyon won’u (2.102 dolar) geçen sanal varlıklardan elde edilen gelirlere %20 oranında vergi uygulayacak.

NFT’lere Vergi Geliyor

FSC Başkan Yardımcısı Don Kyu-sang, NFT’lerin Belirlenmiş Finansal İşlem Bilgilerine İlişkin mevcut kanun kapsamında sanal varlıklar olduğunu dile getirdi. Bu sebeple hükümet NFT’lerden vergi toplama hakkında sahiptir.

Fakat FSC’nin duyurusu önceki açıklamasından daha farklı. Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) bir raporunda “NFT veya kripto koleksiyonlarının özelliklerine bağlı olarak sanal varlık olarak kabul edilmediği” ifade edildi. Bu kılavuzda FSC, kamuya açık bir biçimde NFT’leri düzenlemeyeceğini söyledi.

Ülkenin Maliye Bakanı Hong Nam-ki de NFT’lerin sanal varlık olup olmadığı konusunun hala muallakta yer aldığını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version