Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.424
% 0.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.424
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Güney Kore, Hediye Edilen ve Bağışlanan Kriptolardan Vergi Alacak

Güney Kore, dijital varlıklardan elde edilen gelirleri vergilendirme planını 2023 yılına ertelemiş olsa da, kullanıcıların devraldıkları, bağışlanan ve hediye gelen kripto varlıklar için bir vergi ödemesi gerekecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

KBS News’un haberine göre Güney Kore, 2022 yılından itibaren, miras kalan, hediye gelen ve bağışlanan kriptoları vergilendirecek.

Ülkenin vergi dairesi yapmış olduğu açıklamada kripto varlıklarının değerini dört hizmet sağlayıcısı (Dunamu, Bithumb Korea, Korbit ve Coinone) ile birlikte değerlendirileceği ve kriptonun alınmasından önceki ve daha sonraki fiyatın bir ortalamasının alınacağı ifade edildi.

Vergi kuruluşu, Mart ayından itibaren çevrimiçi ortamda, dijital varlıkların ortalama günlük fiyatını kullanıcılarla paylaşacak.

Güney Kore’nin ertelenen vergi planına göre 1 Ocak 2022’den itibaren bir yıllık dönemde 2,5 milyon won’un (2,122 ABD Doları) üzerindeki kazançlar için %20 oranında bir vergi alınması söz konusuydu. Ancak ülkenin hem iktidar partisi hem de muhalefet partilerinin milletvekilleri bu uygulamayı 2023’e ertelemek için görüş birliği sağlamıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir