Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.043
% 3.33
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.043
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Güncel Tahminler: Altın Yatırımcılarını Şimdi Neler Bekliyor?

Altın fiyatları, Federal Rezerv’in Mart toplantısının tutanaklarını açıklamasından sonra dalgalı bir işlem gördü. Tutanaklar, merkez bankasının bilançosunu küçültme planlarına dair fikir verdiği için önce sarı metal tepki olarak ilk önce yükseldi, sonra düştü.

Brien Lundin: Bu, aslında altın için düşüş anlamına gelmiyor

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere FOMC tutanaklarına göre Fed, enflasyon yüksek kalır veya daha da kötüleşirse, yaklaşmakta olan toplantılarda, Fed fon oranını 0,50 baz puan artırabilir ve ek olarak, Merkez Bankası’nın 9 trilyon dolarlık bilançosunu Mayıs ayının başlarına kadar azaltmaya başlayabilir. Gold Waishletter’ın editörü Brien Lundin, konuya ilişkin olarak şunları söylüyor:

Sürprizler yok ve dolayısıyla en azından altındaki cevap erken geldi. Biraz şahin olsa da, sadece Ukrayna’daki kriz onları son toplantıda yarım puanlık bir artıştan alıkoyuyorken, piyasalar şimdiden merkez bankasının çok daha agresif bir duruşunu gözden kaçırdı. Kayıtlar, değerli metalin Fed’in sıkılaştırma döngüsü başladığında iyi performansının iyi olduğunu gösterdiğinden, bu aslında altın için düşüş anlamına gelmiyor.

“Asıl soru, merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına alıp alamayacağı”

DailyFX analisti Thomas Westwater’a göre, Ukrayna’da devam eden savaş, durum geliştikçe piyasayı gergin tutarak külçe altın için bir kuyruk rüzgarı sağlıyor. “Batı müttefikleri, küresel mal ve hizmet akışını karmaşıklaştırmanın talihsiz yan etkisine sahip olan Rusya’yı hedefleyen yaptırımları ortaya çıkarmaya devam ediyor” diyen analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu durum, her ikisi de sarı metal için destekleyici unsurlar olan enflasyonu ve piyasa oynaklığını yükseltebilir. Aynı zamanda, yüksek enflasyon, merkez bankalarının giderek daha agresif bir tepki vermesine neden oluyor ve Federal Rezerv, Mayıs ayında gösterge oranını 50 baz puan artırmaya hazırlanıyor. Yükselen oranlar, faiz getirmeyen bir varlık olan altını dezavantajlı hale getiriyor. O halde ortaya çıkan soru, merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına alıp alamayacağı.

Marios Hadjikyriacos: Külçe, çok hafif yaralarla kurtuldu

XM’de kıdemli yatırım analisti Marios Hadjikyriacos, piyasadaki gelişmeleri değerlendirirken bir notta şu hususların altını çiziyor:

Külçe, alıcıların 1.915 dolarlık bölgeyi bir kale gibi savunduğu tahvil fırtınası göz önüne alındığında çok hafif yaralarla kurtuldu. Fed’in yeniden fiyatlandırması şimdiye kadar altına ciddi bir zarar vermedi. Ancak asıl test Ukrayna’da ateşkes olduğunda ve güvenli liman talebi soğuduktan sonra gelecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir