Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.760
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.760
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Gün Öncesi: OPEC, ADP, hizmet faaliyeti

Yazar – Liz Moyer

Investing.com – Yatırımcıların bir kez daha büyüme hisselerini kapmasıyla hisse senetleri üst üste ikinci günde yükseldi.

Tahvil getirileri düşerek teknoloji hisselerindeki ralliyi körüklemeye yardımcı oldu. Olumlu bir haber ise iş olanakları Haziran 2021’den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bu durum, Fed’in agresif faiz artırımlarını azaltmadan önce görmek istediği, iş piyasasındaki canlılığın bile azaldığını gösteriyor. Bu haberler yatırımcılara, bu yavaşlamanın yıl sonundan önce gelebileceği umudunu verdi.

İstihdam konusunda daha fazla bilgi, bu hafta hükümetin Eylül ayı iş gücü piyasası raporu ile gelecek. Bundan önce ADP’nin özel maaş bordrosu değerlendirmesi bugün açıklanacak.

Daha az şahin olan bir Fed; şirketlerin işe alımları yavaşlattıkları veya dondurdukları, insanları işten çıkardıkları ve marjların daraldığını gördükleri yönündeki ısrarcı haberlere rağmen bu yıl hisse senetlerinde yükseliş için diğer bir katalizör olabilir.

Yatırımcıların takip ettiği bir diğer gelişme ise Twitter ve Elon Musk’ın, sosyal medya platformunu 44 milyar dolara satın almak için yaptığı anlaşma. Salı günü Musk’ın orijinal teklifle devam edeceğini belirtmesiyle bu durum başka bir hal aldı. İki taraf bu ay içinde mahkemeye gidecekti. Şimdi anlaşıp anlaşamayacaklarını ve ne zaman anlaşacaklarını göreceğiz.

Bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. OPEC toplantısı

OPEC delegeleri Çarşamba günü müttefikleriyle birlikte üretim hedeflerini konuşmak üzere Viyana’da bir araya geliyor. Beklentiler, belki de günde 1 milyon varil gibi büyük bir kesinti yapılması yönünde. Toplantı TSİ 13.00’te başlayacak.

2. ADP maaş bordroları

ADP tarım dışı istihdam raporu TSİ 15.15’te açıklanacak. Analistler, Eylül ayında bir önceki ay 132.000 olan istihdam sayısının 200.000’e yükselmesini bekliyor.

3. Hizmet faaliyeti

ISM imalat dışı iş faaliyetleri verisi TSİ 17.00’de açıklanacak. Analistler rakamın, 60,9’dan 57’ye düşmesini bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir