Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.521
% 0.41
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.521
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Gün Öncesi: Airbnb kazanç raporu, Marriott görünümü, ÜFE

 

Pazartesi günü Ukrayna’dan gelen haberler karşısında borsalar ilk başta sakin görünüp sonra endişe göstererek ve ardından tekrar yatışarak volatilite ile karşılık verdi.

Ukrayna’nın cumhurbaşkanı Facebook’ta (NASDAQ:FB) yaptığı bir paylaşımda Çarşamba gününü resmi tatil ilan ederek ülkenin, Rusya’nın o gün askeri harekata başlamasını beklediği algısını yarattı. Rusya Ukrayna sınırına 130.000’den fazla asker yığdı.

Ancak ardından Twitter’daki (NYSE:TWTR) yorumlar, cumhurbaşkanının yaptığı açıklamaların, bunun kesin olarak gerçekleşeceğini söyleme amaçlı olmadığını söyledi. Hisse senetleri Facebook paylaşımı öncesinde dalgalıydı, sonra düştü ve ardından tekrar toparlandı.

Seansın başlarında Rusya dışişleri bakanının, gerilimleri yatıştırmak adına diplomatik bir çözüm için hâlâ zaman olduğu yönündeki açıklamaları üzerinde duruldu.

Son günlerde Ukrayna-Rusya çekişmesi piyasaları baskılıyor; Cuma günü Dow Jones Industrial Average 500 puan düşüş yaşadı. Yatırımcılar ayrıca Fed’in beklenenden daha hızlı sıkılaştırma olasılığının da baskısını hissediyor.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard CNBC’ye yaptığı açıklamada Haziran ayına kadar faizlerde 100 puanlık artış görmeyi istediğini söyledi.

Bugün piyasaları etkilemesi muhtemel üç gelişme:

1. Airbnb kazanç raporu

Investing.com tarafından takip edilen analistlere göre Airbnb Inc’in (NASDAQ:ABNB) dördüncü çeyrekte hisse başına 3 sent kâr ile 1,46 milyar dolar gelir paylaşması bekleniyor.

2. Marriott kazanç raporu

Marriott International Inc (NASDAQ:MAR) dördüncü çeyrek için 4 milyar dolar gelir üzerine hisse başına 1 dolar kâr paylaşabilir. Analistler, seyahat ve konaklama faaliyetlerindeki toparlanma konusunda Airbnb ve Marriot’un görünümlerini dinliyor olacak.

3. ÜFE

Investing.com tarafından takip edilen analistlere göre, toptan mal ve hizmet fiyatlarını ölçen ÜFE, Aralık ayındaki %0,3’e kıyasla Ocak ayında aylık %0,5 artış yaşamış olabilir. Veriler TSİ 15.30’da paylaşılacak.

Gıda, enerji ve ticareti hariç tutan çekirdek ÜFE için ise tahminler, aylık %0,5 ile Aralık ayındakiyle aynı tempoda büyüme gösterdiği yönünde.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir