Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.704
% 2.18
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.704
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Gün Öncesi: Ağustos enflasyonu, Starbucks günü, Oracle kazanç raporu

Salı günü açıklanacak Ağustos ayı enflasyon raporu öncesinde hisse senetleri ralli yaptı ve yatırımcılar resesyon korkularından kurtulmuş görünüyor.

Fed’in bir sonraki politika toplantısından yaklaşık bir hafta önce açıklanacak olan enflasyon raporunun, enflasyonun Haziran ayındaki yüksek hızına göre yavaşladığını göstermesi bekleniyor. Benzin fiyatlarının geçen aydan bu yana yaklaşık %10 düşmesi, artan gıda fiyatlarıyla zaten zor durumda olan hanehalklarının yükünü hafifletti.

Analistler sadece manşet rakamlara değil, aylık trendin ne olduğunu görmek için gıda ve yakıttan arındırılmış çekirdek rakamlara da bakacak. Fed, enflasyonun politik duruşuyla uyumlu hale geldiğine ikna olana kadar koşulları sıkılaştırmayı durdurmayacağını söyledi.

Eylül ayı normalde hisse senedi yatırımcıları için zayıf bir ay olur ancak hisseler, dipten alımlar ve daha olumlu bir ekonomik görünümle yükseldi.

İşte bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. Ağustos ayı enflasyonu

TÜFE raporu TSİ 15.30’da paylaşılacak. Analistler en yüksek rakamın, Temmuz ayındaki %8,5’ten düşüşle %8,1 olmasını bekliyor. Aylık bazda ise bir önceki ay yatay seyreden enflasyonun %0,1 düşmesi bekleniyor. Analistlerin çekirdek TÜFE için beklentisi de aylık bazda Temmuz ayındaki gibi %0,3’lük bir artış olduğu yönünde.

2. Starbucks günü

Starbucks Corporation (NASDAQ:SBUX) Salı günü TSİ 17:30’da bir yatırımcı günü düzenleyecek ve kahve perakendecisinin pandemiden çıkış planlarını, yeni bir CEO ve ülke çapında gelişen bir işçi hareketiyle birlikte açıklaması bekleniyor.

3. Oracle kazanç raporu

İlgi çekecek diğer bir gelişme de Oracle’ın (NYSE:ORCL) kazanç raporu. Şirket çeyrek dönemde 11,45 milyar dolar gelirle hisse başına 1,03 dolar kazanç (EPS) paylaştı. Şirket, EPS’nin beklenti altında kalmasının döviz kurundan kaynaklandığını söyledi. Analistler, şirketin 11,3 milyar dolar gelirle 1,08 dolar EPS paylaşmasını bekliyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir