Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.960
% 1.41
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.960
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Grid Trading Nedir ? Nasıl Çalışır ?

Grid Trading, futures işlemler için alım satımı otomatikleştiren bir ticaret botudur. Yapılandırılmış bir fiyat aralığında önceden belirlenmiş aralıklarla piyasaya emir vermek için tasarlanmıştır.

Grid Trading ile emirler belirli bir fiyatın üstüne ve altına yerleştirilir ve kademeli olarak artan ve azalan fiyatlar için bir emirler oluşturulur. Örneğin, bir tüccar, değişen koşullardan yararlanmak için piyasa fiyatının her 1.000 USDT altında BTC satın alma emri verebilir ve piyasa fiyatının üzerinde her 1.000 USDT’de satış emri verebilmektedir.

Grid Trading, fiyatların belirli bir aralıkta dalgalandığı değişken ve yatay piyasalarda en iyi performansı gösterir. Bu teknik, küçük fiyat değişikliklerinden kar elde etmeye çalışır. Ne kadar çok Grid eklerseniz, ticaret sıklığı o kadar yüksek olacaktır. Ancak, her siparişten elde ettiğiniz kar daha düşük olduğu için bir ortaya çıkabilecek masrafı da hesaba katmalısınız.

Bu nedenle, birçok işlemden küçük karlar elde etmek yerine daha düşük sıklıkta ancak işlem başına daha büyük bir kâr sağlayan bir strateji uygulamanız sizler için daha iyi bir tercih olacaktır.

EXPLORE GRID TRADING ON BINANCE FUTURES | by Owolabi Jeremy | CryptoStars

Binance Grid Trading nasıl çalışır?

Binance Grid Trading artık USDⓈ-M ve COIN-M Vadeli İşlemlerini destekliyor. Grid üst ve alt sınırlarını ve Grid sayısını belirlemek için Grid parametrelerini özelleştirebilir ve ayarlayabilirsiniz. Grid oluşturulduktan sonra, sistem otomatik olarak önceden belirlenmiş fiyatlarla sipariş alır veya satar.

Nasıl çalıştığını şu şekilde örneklendirelim:

Bitcoin’in önümüzdeki 24 saat içinde 50.000 USDT ile 60.000 USDT arasında bir fiyat aralığında gezinmesini bekliyorsunuz. Bu durumda, bu öngörülen aralık içinde işlem yapmak için bir Grid Trading sistemini kurabilirsiniz.

Grid Trading panelinde hangi parametreleri belirleyebilirsiniz :

  • Fiyat aralığının üst ve alt sınırları belirleyebilirsiniz.
  • Yapılandırılan fiyat aralığında verilecek sipariş sayısını belirleyebilirsiniz.
  • Her alış ve satış limit emri arasındaki genişliği belirleyebilirsiniz.

Bu senaryoda, BTC fiyatı 55.000 USDT’ye düştüğünde, Grid Trading botu, piyasa fiyatından daha düşük bir fiyata düşüş yolunda alım pozisyonları biriktirecektir. Fiyat toparlandıkça, bot piyasa fiyatından daha yüksek bir fiyata satış yapacak. Kısacası bu strateji esas olarak fiyatın geri dönüşlerinden kar elde etme amacı taşımaktadır.

Binance ile Grid Trading stratejisi nasıl kurulur?

Binance Uygulamasını kullanıyorsanız:

USDⓈ-M Vadeli İşlem Tablosunu kullanarak işlem yapmaya başlamak için [Vadeli İşlemler][USDⓈ-M Vadeli İşlemler] öğesine dokunun . Ardından […] öğesine dokunun.

Karşınıza çıkan ekranda ise ”Strategy Trading” öğesine dokunamız yeterlidir.

 

Binance Grid Trading hakkında daha detaylı bilgiye Linkten ulaşabilirsiniz.

Grid Trading kullanabilmek için öncelikle bir Binance hesabına sahip olmalısınız. Sizler Binance borsasına kaydolmak için %20 komisyon indirimi sağlayabileceğiniz İndirimli kayıt linkimizden kaydolabilirsiniz.

Binance Grid Trading hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için kanalımızı ziyaret ederek sizler için oluşturduğumuz videoları izleyebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir