Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.871
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.871
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Grayscale’in Bitcoin Fiyatı 12.000 Dolara Düştü! Bu Ne Demek?

Grayscale’in BTC tröst fonu olan GBTC’deki Bitcoin fiyatı, BTC başına 12.000 dolara düştü. Yani, dünya çapındaki ortalama piyasa fiyatı olan 18.500 doların çok altında. Düşük maliyet, bir piyasa bozgununun ortasında şimdi yüzde 34’e genişlerken; inanç, serbestçe işlem gören bir ETF’ye dönüşüyor gibi görünüyor. İşte detaylar…

Grayscale’de Bitcoin fiyatı neredeyse 7.000 dolar düştü

Grayscale, bir dijital varlık yönetim şirketidir. Özellikle kriptolara dayalı fonlarıyla kurumsal yatırımcılara odaklıdır. Ancak bu fonlar, direkt olarak BTC’ye yatırım sağlamaz. Bu nedenle BTC’nin spot piyasalardaki fiyatı ile Grayscale’deki fiyatı arasında bazen fark oluşabiliyor. Bu fark, en son geçtiğimiz gün oluştu. Bilindiği üzere Bitcoin, önceki en yüksek seviyesi olan 20.000 doların da altına düştü. Hatta yazım sırasında 18.500 dolar civarında el değiştiriyor.

GBTC’deki fiyat ise 12.000 dolara kadar geriledi. Yani arada yaklaşık 6.500-7.000 dolarlık fark oluştu. Bu sırada Grayscale, bir Bitcoin ETF’i için SEC başvurusu yapmaya devam ediyor. Bu konudaki gelişmelere de değineceğiz.

SEC ve Grayscale konusu: İşte son gelişmeler

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, kripto alanına olumlu yaklaşımıyla bilinen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilisi Hester Peirce, Salı günü Grayscale’in Bitcoin spot ETF yardımcı programının onaylanması için bir argüman sundu. Peirce, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Borsada işlem gören kripto para birimi ürünlerini kategorik olarak tespit etmeyi reddetmenin zamanı geldi.

Grayscale Baş Yetkili Görevlisi Craig Salm, Hester’ın konuşmasına atıfta bulunarak, “Bütün Grayscale iş gücü bunu inceliyor” dedi. SEC ve Grayscale’in arasında nasıl bir şey olduğunu bilmeyen olabilir. O nedenle kısa bir şekilde özetleyebiliriz.

Grayscale’in Bitcoin ETF başvuruları

Grayscale, Ekim 2021’de Grayscale Bitcoin Trust’ı spot ETF’ye dönüştürmek için başvurdu. SEC o zamandan beri bir kararı erteledi. Ancak şu anda 6 Temmuz’a kadar bir karar vermeyi planlıyor. Son toplantıda SEC’e yaptığı bir sunumda Grayscale, seçim çerçevesi ürününü bir ETF’ye dönüştürmenin “yatırımcıları ve kamu çıkarını koruyacağını, ürünün net varlık değerini daha iyi izlemesine izin verirken yatırımcılara Bitcoin’e yatırım yapma özgürlüğü vereceğini” söyledi.

Ek olarak, mevcut trust yapısı yerine bir ETF aracı olan Grayscale’in “daha iyi NAV (net varlık değeri) takibine izin vereceğini, indirimleri ve primleri azaltacağını ve yatırımcılar için yaklaşık 8 milyar doların kilidini açacağını” söyledi. Şu anda yönetimi altında yaklaşık 20 milyar dolarlık varlığa sahip olan Grayscale Bitcoin Trust’ın geniş prim/indirimlerle net varlık değerine göre işlem yaptığı biliniyor ve şu anda NAV’a yüzde 27 indirimle satıyor.

Bitcoin ETF hayranlarına umut vererek SEC, Nisan ayında Teucrium’dan vadeli işlemlere dayalı bir fonu onayladı. Bu onayı diğer vadeli işlemlere dayalı ETF’lerden farklı kılan, uygulamasının “33 Yasası” ve “34 Yasası” (1933 ve 1934 Menkul Kıymetler Yasası) kapsamında olmasıydı. Önceki Bitcoin (BTC) ETF onayları “40 Yasası” (1940 Yatırım Şirketi Yasası) kapsamındaydı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir