Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.385
% 0.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.385
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Gözler Bu Altcoin’de: Sıradaki SHIB, AXS Olabilir!

Yatırım tarihi boyunca emlak, borsa, altın gibi varlıklar birçok insanın yöneldiği araçlardan olsa da, hiçbir yatırım aracı çok yüksek bir ortalama yıllık getiri sağlamadı. Ancak son on yılda söz konusu getiriyi sağlayan alanlardan biri, kripto para birimleri oldu. Yatırımcılarının yüzünü güldüren en popüler altcoin’lerden bazıları Shiba Inu (SHIB), Axie Infinity (AXS) gibi coin’lerdi. Peki, sırada hangi altcoin var?

SHIB ve AXS’in yükselişi: Neler olmuştu?

Yükselebilecek sıradaki altcoin’den bahsetmeden önce, SHIB ve AXS fiyatındaki değişimden bahsetmek gerekir. Dogecoin (DOGE)’den esinlenerek oluşturulmuş bir meme coin olan SHIB’in bir yıllık getirisi yüzde 1.500’ün üzerinde olsa da Shiba Inu, Ağustos 2020’nin başında işlem gördüğü 0.00000000051 dolarlık seviyelerden çok uzak. Yalnızca bir buçuk yıl içerisinde coin, yüzde 13.211.665’lik bir yükseliş yaşadı. 1 Ağustos 2020’de 10 dolarlık yatırım yapan bir yatırımcıyı, bir milyoner haline getirdi.

Yılda yüzde 500’e yakın yükselen Axie Infinity, Axies olarak bilinen Pokémon benzeri yaratıklar etrafında dönen çevrim içi bir oyun evrenidir. Axie Infinity, oyna-kazan (P2E) oyunlarında lider olarak tanınmaktadır. Kripto para birimleri ana akım bilinci ele geçirdi ve büyük bir ivme kazandı. Kripto para birimleri, erişimlerini pazardaki hemen hemen tüm bölümlere, spor ve eğlenceye kadar genişletti. Yenilikçi bir kripto para birimi olan Axie Infinity (AXS), yatırımcıların eğlenceye yatırım yaparak daha fazla servet yaratabileceğini gösterdi.

Eğlence ve oyun alanında Axie ve SHIB’in olduğu gibi daha çok spor alanında da öne çıkan ve kendi ekosisteminde yaygın bir şekilde kullanılan coin Bitcicoin (BITCI), bir haftada yüzde 100’ün üzerinde değer kazanması ile dikkatleri üzerine çekti.

BITCI, bir haftada yüzde 100’ün üzerinde yükseldi

Axie Infinity ve Shiba Inu gibi coin’lerin başarısını yakalayabilecek kripto para birimleri, birçok yatırımcı tarafından aranıyor. Bu açıdan Bitcicoin, son yükselişiyle dikkat çekiyor. Türkiye’nin ilk yerli kripto para birimi borsalarından ve fan token platformlarından biri olan Bitci’nin kendi adını taşıyan altcoin’i Bitcicoin, geride bıraktığımız haftanın ortalarında 0,00996905 dolar seviyelerinden 0,01308579 dolara kadar yükseldi.

Bitcicoin, sürekli yeni anlaşmalar yaparak çeşitli fan tokenların arzını gerçekleştirdiği Bitci platformunda yoğun bir şekilde kullanılan bir token. Dolayısıyla, kullanım durumu, değerine değer katıyor. Şimdiye kadar 40’a yakın takım ve organizasyonla anlaşma yapan Bitci, partnerlik kurarak ekosistemini genişletmeye devam ediyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Bitci CEO’su Onur Altan Tan, Brezilya ve İspanya’da platform kurma planlarını açıklamıştı.

Bitci, 5 milyar Bitcicoin yakıyor

BITCI fiyatını olumlu etkileyen en önemli gelişmelerden biri, platformun düzenli olarak gerçekleştirdiği coin yakımları olabilir. Kripto para birimi alanında bir süredir aktifseniz, 2017’de popüler hale gelen ve coin arzını kesme yöntemi olarak kullanılan “coin yakımını” duymuşsunuzdur. Coin yakımı, bir coin dolaşımdan kaldırmak için kasıtlı olarak kullanılamaz bir cüzdan adresine gönderildiğinde gerçekleşir.

Çoğu zaman, belirli bir miktarı yakmaya karar verenler bir kripto para biriminin geliştiricileridir. Coin yakımı arzı azaltır ve bu kripto para birimini daha az kıt hale getirir. Bu kıtlık, fiyat artışına yol açabilir ve yatırımcılara fayda sağlayabilir. Bitci de planlı olarak gerçekleştirdiği coin yakımı ile gündeme geliyor. Bugün de söz konusu yakım günlerinden birisi. Platform, bugün 5 milyar BITCI’yi dolaşımdan kaldırarak BITCI’yi daha kıt hale getiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir