Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.290
% 3.60
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.290
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Gözler Bu 18 Altcoin’de: İşte Ortaklık, Listeleme ve Daha Fazlası!

Piyasa genelini saran ve %10’u aşan düşüşlere rağmen altcoin projelerinin ortaklık, listeleme ve entegrasyon çalışmalarını göz ardı etmeyelim. Bu yazıda, 18 altcoin’e dair haftanın gelişmelerine ve önümüzdeki günlere planlanmış etkinliklere bakalım.

İşte haftanın altcoin haberleri

Moonbeam, Kasım ayı başlarında Polkadot parachain müzayede slotlarından birini güvence altına alan ilk proje olduktan sonra, ağdaki ilk tam olarak çalışan parachain oldu. Bu, halihazırda Moonbeam üzerine inşa edilmiş 80’den fazla projenin konuşlandırılmasına izin veriyor. Son gelişmelerde, Moonbeam (GLMR), EVM birlikte çalışabilirliğini Polkadot’a sürdüreceğini duyurdu. Lansman 17 Aralık’ta başladı ve işlevsellik ile EVM aktivasyonu ve bakiye transferlerinin kademeli olarak kullanıma sunulması üç hafta sürdü. GLMR sahipleri artık ağı MetaMask cüzdanlarına ekleyebilir ve varlıkları Moonbeam ekosistemi veya diğer EVM uyumlu ağlar arasında aktarabilir.

Oyna-kazan ve metaverse özelliklerine sahip Blockchain NFT strateji kart oyunu LOCGame, RPG platformu The Unfettered ile stratejik ortaklığını duyurdu. Ortaklık, oyna-kazan ve metaverse piyasasının inşa edilebileceği yeni çağı başlatıyor. Resmi tweette aşağıdaki ifadelere yer verildi:

Bu işbirliği, ana şirketleri RBL Labs tarafından projenin özel tohum turuna yakın zamanda yapılan bir yatırım nedeniyle kuruldu.

Bir diğer önemli gelişmede, topluluğun Dogecoin ile ödeme kabul etmesi için McDonald’s’a baskı yapmasının ardından, Çarşamba günü, FLOKI hayranlarından biri McDonald’s’a ödeme şekli olarak FLOKI’yi ne zaman kabul edeceklerini sordu. McDonald’s tweet’e yanıt verdi ve müşterilerin ihtiyaçlarına göre sürekli olarak gözden geçirdiklerini söyledi.

Multichain kullanıcıları, bir güvenlik açığı nedeniyle hafta boyunca 3 milyon dolardan fazla kaybetti. Bu haftanın başlarında , WETH, PERI, OMT, WBNB, MATIC ve AVAX tokenleriyle ilgili Multichain ile ilgili bir güvenlik açığı olduğu ve 1,43 milyon doların çalındığı haberi ortaya çıktı. Multichain, 17 Ocak’ta kritik güvenlik açığının “bildirildiğini ve düzeltildiğini” duyurdu. Beyaz şapkalı bir bilgisayar korsanı 322 ETH iade etti, ancak 527 ETH’den fazlası hala kayıp.

Worldwide Asset eXchange (WAX), WAX Blockchain hesaplarına rekor kıran 10 milyon NFT airdrop ile önemli kilometre taşlarını kutlayacak. Günde 15 ila 20 milyondan fazla işlemle WAX, son derece rekabetçi bir ortamda işlem hacmine göre dünyanın en iyi Blockchain olarak kendini kanıtladı ve son zamanlarda platformdaki toplam 11 milyon cüzdan hesabını aştı. DappRadar’a göre, işlem sayısıyla ölçülen Wax, birkaç isim vermek gerekirse Ethereum, Solana, Polygon, BSC, NEAR, Avalanche gibi devler de dahil olmak üzere rakiplilerini geride bırakıyor.

Digital Entertainment Asset Pte. Ltd. (DEA), oyun içi ekonomiler yaratan Blockchain tabanlı eğlence şirketi, başarıyla 12 milyon dolar topladı. Singapur merkezli şirket, oyna-kazan alanında iddia projeler arasında. Modelleri, hem GameFi’yi hem de oyna-kazan’ı platformlar için gelişen bir ekonomide birleştirirken, kullanıcıları kazanmaktan ziyade yalnızca katılımları için teşvik ediyor.

Dogecoin’le ilgili bir raporla devam edelim. 10 Ocak’ta yayınlanan rapora göre, ABD’deki kripto para sahiplerinin %31,6’sının Aralık 2021 itibariyle meme coin’e sahip olmasıyla, ABD’nin dünyanın en Dogecoin yanlısı ülkesi olduğu paylaşıldı. Özellikle Avustralya, %29 Dogecoin sahipliği ile ikinci, ardından %27.4 ile Norveç geliyor. İlginç bir şekilde, araştırmaya göre Japonya, ankete katılan 27 ülke arasında en düşük DOGE sahipliğine sahip. Genel olarak, ülke başına ortalama Dogecoin miktarı %18,5 seviyesinde bulunuyor.

Popüler futbolcu Neymar Jr’in NFT piyasasında olduğunu biliyor muydunuz? Neymar, NFT’lerin yanı sıra iki Bored Apes’e sahip. NFT’lere ve ENS adreslerine 1 milyon doların üzerinde para harcadı. Son gelişmelerde, başarılı PSG oyuncusu, Brezilya milli futbol takımının golcüsü ve NFT tutkunu Neymar Jr, seçkin Bored Ape Yacht Club’ın en yeni üyesi. Neymar, haberi Twitter’da takipçileriyle paylaşarak, yeni pembe maymununun gösterişli fütüristik gözlüklerle bir fotoğrafını #BoredApeYC etiketiyle paylaştı.

Altcoin Terra’nın (LUNA) yatırımcıları, açıklanacak çok parçalı bir duyuruya odaklandı ve bu hafta yapbozun ilk parçası hayata geçti. Bu hafta Terra, “açık kaynak teknolojisinin ilerlemesini desteklemeye, Terra ekosisteminin büyümesini kolaylaştırmaya ve sürdürülebilirliği iyileştirmeye adanmış yeni bir kar amacı gütmeyen kuruluş olan Luna Foundation Guard’ın (LFG) kurulduğunu duyurdu. Terraform Labs’ın kurucusu ve CEO’su Do Kwon, LFG’nin arkasındaki ana katalizörleri vurgulayan yakın tarihli bir tweet dizisi yayınladı:

Sırada, yerli kripto borsası ICRYPEX’in 300 bin rekabetçiyi oyuncuyu bir araya getirdiği Gamer Arena için üretilen GAU Token oyun şirketi Atari ile iş birliğine göz atalım. ICRYPEX ve Gamer Arena iş birliğinde halka sunulan GAU Token ilk global anlaşmasını duyurdu. ODI 3 dakika gibi kısa bir süre tamamlandı. Böylece, Atari, SA ile güçlerini birleştiren GAU Token, Türkiye başta olmak üzere MENA bölgesindeki projeleri destekleyecek.

Cardano ağıyla devam edelim. Charles Hoskinson kısa süre önce Cardano node v1.33.0’a uyumluluk ekleyen yeni GitHub sürümü hakkında bir tweet paylaştı. Altcoin projesi, önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülen DeFi projelerinde işlem trafiğinin üstesinden gelmek için node iyileştirmeleri eklemeye devam ediyor.

Robinhood baş ürün sorumlusu Aparna Chennapragada, Bloomberg TV ile yakın tarihli bir röportajda, şirketin Shiba Inu topluluğunu “gerçekten takdir ettiğini” ve enerjisini hafife almadığını söyledi. Borsanın meme tokeni listeleme niyetinde olup olmadığı konusunda yorum yapmadı. Geçen hafta, Robinhood baş finans sorumlusu Jason Warnick, şirketin listelemeyle ilgili seçeneklerini açık tutacağını söylemişti:

Müşterilerimizin ve diğerlerinin daha fazla kripto para eklediğimizi görmek istemesi bizim için kayıp değil.

Bir diğer gelişmede, birinci lig futbol kulübü West Ham United’ın resmi kripto yönetimi ortağı olan Yield App, platformunun 2. Versiyonunun (V2) kullanıma sunulması sırasında topluluğundan büyük destek aldı ve YLD fiyatı yukarı yönlü ivme kazandı. Bir dizi yeni özellik getiren Yield App platformunun yeni başlatılan 2. Sürümü, topluluğu tarafından büyük bir hit oldu ve YLD fiyatı aşağıdaki rotayı izledi.

coinmuhendisi.com olarak derlediğimiz altcoin haberlerini Terra ile sonlandıralım. Son gelişmelerde Terraform Labs, Terra ekosisteminin büyümesini teşvik etmek için kar amacı gütmeyen kuruluş Luna Foundation Guard’ı (LFG) duyurdu. Terra, yaklaşık 4 milyar dolara denk gelen 50 milyon LUNA token’ıyla projeye finansman sağladı. Terraform Labs kurucu ortağı ve CEO’su Do Kwon, LFG’ye dair şu açıklamalara yer verdi:

Merkeziyetsiz bir ekonomi, merkezi olmayan bir paraya ihtiyaç duyar ve LFG bu hedefe ulaşmak bir bağlantı sağlıyor.

Listeleme haberleri

Verasity (VRA), bugün 21 Ocak TSİ 08:00’da Huobi Global borsasında işleme açıldı. Yatırma işlemleri aktif olup, yeterli hacme ulaşıldığında spot işlemlerde yapılabilecek. Ancak, VRA’lar Huobi Global borsasından başka bir yere 22 Ocak TSİ 16:00’dan itibaren taşınabilecek.

API3 (API3), Binance borsasında listelendi. 21 Ocak 2022 tarihinde Türkiye saati ile 13:30’da işlemler açıldı. API3, listelemeye %22’lik yukarı yönlü tepki verdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir