Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.157
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.157
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Gözler Altın Destekli Altcoin’lerde: İşte En İyi 8 Coin!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bir değer saklama aracı olarak faydasını belirtmek için genellikle “dijital altın” olarak anılır. Ancak BTC’deki hızlı fiyat dalgalanmaları, istikrar arayan yatırımcılar için bir soru işareti oluşturuyor.

Kripto para birimleri, altın fiyatlarını taklit edebilseydi ne olurdu?

“Altın mı Bitcoin mi” tartışması neredeyse Bitcoin kadar eskidir. Kripto para biriminin artan popülaritesine rağmen, birçok olası kripto para yatırımcısı, sektörün değişken doğası nedeniyle kripto para birimlerini satın almaktan veya elinde tutmaktan korkuyor. Kripto para birimleri dijital yapısının avantajlarını korurken, altının fiyatını taklit edebilseydi ne olurdu? Peki, insanlar, ağır altın külçeleri tutmak ve korumak zorunda kalmadan, altın yatırımının faydalarından yararlanabilseydi?

“Altına sabitlenmiş” olarak da adlandırılan altın destekli kripto para birimleri, altının fiziksel değeri ile desteklenir. Stabilcoin’’lere benzer şekilde, çoğu altına sabitlenmiş kripto para birimi, stabilcoin veren kuruluş tarafından saklanan fiziksel bir altın koleksiyonunu temsil eder. coinmuhendisi.com olarak, altın destekli altcoin projelerinin nasıl çalıştığını ve en iyi 8 altcoin projesini aktarıyoruz.

Altın destekli token’ler nasıl çalışır?

Altına destekli kripto para birimleri, stabilcoin’lere benzer şekilde tasarlanmıştır. Ancak fiat para birimleri tarafından desteklenmek yerine, fiziksel altının değeri ile desteklenir. Altına sabitlenmiş token’lar, türev varlığı maddi bir varlığa bağlayarak fiyat dalgalanmalarını önlemeyi amaçlar. Teorik olarak, token’ların kümülatif fiyatı, fiziksel varlıkların değerinden daha az olmamalıdır. Belirli bir altına sabitlenmiş kripto para birimini desteklemek için kullanılan altın miktarı, genellikle bankalarda ve diğer üçüncü taraf kurumlarda tutulan altın rezervlerinde tutulmalıdır.

Altına sabitlenmiş token’lar, nasıl desteklendiklerine göre değişir. Örneğin, bazı token’lar 1:1 oranında desteklenirken, 1 token değer olarak 1 gram altına eşittir, diğerleri ise farklı oranlar kullanır. Altının değeri arttıkça, bir token’in fiyatı da artacak ve bu da onu diğer kripto para birimlerinden daha istikrarlı bir yatırım haline getirecektir. Altına sabitlenmiş token’ların birkaç avantajı vardır:

  • Emtia piyasasına giden daha basit bir yol
  • Altının değeri fiyat dalgalanmalarına daha az eğilimlidir
  • Fiziksel olarak altın tutmaya gerek kalmadan altınla aynı değere sahip bir token’a sahip olabilirsiniz.

Bununla birlikte, birkaç dezavantajı da vardır:

  • Altın olumsuz yönlerden koruyabilse de, tarihsel olarak BTC veya ETH gibi kripto para birimlerine benzer getiriler taşımaz.
  • Pazar büyümesi diğer kripto para birimlerinden daha yavaş olma eğilimindedir.
  • Dijital varlıklar, fiziksel varlığın sahip olmadığı yeni doğal riskler oluşturur ve aynı korumaların çoğundan yoksundur.

İşte altın destekli en iyi 8 altcoin
Perth Mint Gold Token (PMGT)

Perth Mint Gold Token (PMGT), bir hükümet tarafından onaylanan birkaç kripto para biriminden biridir. Altın mağazalarının özel bir şirkete ait olması yerine, PMGT’den satın alınan tüm altınlar The Perth Mint’te alınıp satılmaktadır. Para birimi 1:1 oranında fiziksel altın blokları tarafından destekleniyor ve 2.212.088 dolar piyasa değerine sahip. Alıcılara, token’i her satın aldıklarında dijital altın sertifikaları veriliyor. Bu sertifikalar, doğrudan adreslerine teslim edilebilen külçe altınla takas edilebiliyor. İşlem sırasında yatırımcıların herhangi bir işlem ücreti ödemesi gerekmiyor. Buna ek olarak, yatırımcılar altını kendilerinde tutmamayı seçerlerse, depolama veya devam eden herhangi bir yönetim ücreti ödemelerine de gerek olmuyor.

Gold Coin (GLC)

Gold Coin (GLC), Digital Gold LTD tarafından geliştirilen bir ERC-20 token’idir. Kripto para birimi, ekonomik özgürlüğün desteklenmesine inanan bir grup gönüllü tarafından inşa edildi ve sürdürülüyor. Ons altın başına 1000 GLC oranıyla destekleniyor ve 1.807.944 dolar piyasa değeri var. GLC yatırımcıları tutarken, iki dakikalık onay hızları gibi benzersiz özelliklere erişebilir ve bu da onu tüm altına sabitlenmiş token’ların arasından en hızlı işlemi gerçekleştireni haline getiriyor. GLC ayrıca, satın alınan her altın için özel bir Goldcoin Cüzdanı sunuyor ve işlem ücreti alınmıyor. Bu da yatırımcıların altınlarını satın almalarını ve tutmalarını son derece kolaylaştırıyor.

DigixGlobal (DGX)

DigixGlobal, altınla sabitlenmiş DGX token’ları sağlayan Singapur merkezli bir şirkettir. DGX tokeni 1:1 oranında desteklenir ve piyasa değeri 1.183.867 dolardır. Her token 1 ons altını temsil eder. Altınlar, bu listedeki diğer altına sabitlenmiş token’lara kıyasla benzersiz bir katma değer olan Singapur ve Kanada’da saklanır. Dünyanın iki bölgesinde depolama lokasyonlarına sahip olarak, sadece tek bir lokasyona sahip olmanın riskleri azaltılmaktadır. DigixGlobal, değişim başına yüzde 1 ücret alıyor ve demuraj (nakliye) ücretini üstleniyor.

Meld Gold by Algorand (MCAU)

Meld Gold, Algorand tarafından altcoin’lere istikrarlı bir alternatif olarak çıkartıldı. Meld Gold,Altın yatırımını Meld Dijital Altın Sertifikaları şeklinde yatırımcılara erişilebilir hale getiriyor. Her bir altının sertifikası 1 gram fiziki altına eşdeğerdir ve şimdilike piyasa değeri bilinmemektedir. Token’lar (sertifikalar), Algorand Cüzdanında güvence altına alınarak, halihazırda bir cüzdanı olan yatırımcılar tarafından kolayca erişilebilir hale getiriliyor. Meld, altın, finans ve teknoloji sektörlerindeki liderlerle işbirliği yapmak için bir ortaklık programı başlattı.

Tether Gold (Gold)

Tether, itibarını en popüler sabit paralardan biri olarak inşa etti. Tether Gold, 2020’de piyasaya sürüldü ve 469 milyon USD’lik piyasa değeri ile en popüler altına sabitlenmiş token’lerden biri haline geldi. Bir token, ons altını temsil eder. Tether Gold rezervleri İsviçre kasalarında tutuluyor ve yatırımcıların işlem başına yüzde 0,25 gibi küçük bir ücret ödemeleri gerekiyor.

AABB Gold Token (AABBG)

AABBG, Asia Broadband Inc. (AABB) tarafından kuruldu. AABB, değerli ve ana metallerin üretimi, tedariki ve satışına odaklanan bir kaynak şirketidir. Altının, bir dizi kaynaktan geldiği diğer altına sabitlenmiş token’ların aksine, AABBG kullanılarak satın alınan altının yüzde 100’ü doğrudan şirketin madencilik projesinden geliyor. Bu, aracıyı ortadan kaldırıyor ve yatırımcıların altınlarını doğrudan, kaynaktan almalarını sağlıyor. Ardından, her bir token tarafından görüntülenen altın varlıklarını doğrulayan benzersiz bir madenden token’e altın destek formatı kullanıyor. Şuan token’in mevcut piyasa değeri 97.382.859.21 dolar.

AurusGOLD (AWG)

AWG olarak bilinen AurusGOLD, AWG ve külçe altın piyasaları arasında arbitraj yapan altın yatırımcıları tarafından basılıyor. Piyasa değeri ise 1.880.988 dolar. Her token, London Bullion Market Association (LBMA) sertifika rafinerilerinden sağlanan 1 gram altın karşılığında kullanılabiliyor. Yatırımcılar altınla ilgilenmiyor ancak diğer değerli metalleri elinde tutmakla ilgileniyorsa, tokenize edilmiş değerli metalleri altınla aynı şekilde satın alabilir ve kripto cüzdanlarında tutabilirler.

PAX Gold (PAXG)

Pax Gold, ABD merkezli Paxos tarafından kuruldu. Her token, London Right Delivery altınının bir troy onsuna eşdeğerdir. PAXG token’i 2019’da piyasaya sürüldü ve Brink’in kasalarındaki Londra Külçe Piyasası Birliği tarafından onaylanan altın mağazaları tarafından destekleniyor. Token şuan 610.389.228 dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir