Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.713
% 2.46
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.713
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Google Trends Verilerine Göre Ekim Ayında En Çok Aranan Kripto Varlıklar

Google Trends’den elde edilen verilere göre, dünya çapında son bir ay içerisinde popüler kripto varlıklar arasından en çok arananlar Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE) oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

En büyük kripto varlık olan Bitcoin, Ekim ayı içerisinde birçok kez iniş ve çıkış yaşadı. Bitcoin’in dalgalı yapısı Google aramalarına yansıdı. 20 Ekim’de Bitcoin Google aramalarında büyük bir artış yaşandı. Bunun en büyük sebebi 20 Ekim Pazartesi günü Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi 66.100 dolara ulaşması oldu. Bitcoin’in yükselişinin altında yatan en önemli neden ise ETF’ler olarak gösterildi.

Ethereum Ekim ayı içerisinde 2 kez tüm zamanlarının en yüksek seviyesine ulaştı. İlki Bitcoin’in en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından 21 Ekim Salı günü yaşandı. Ethereum yeni bir ATH belirleyerek 4375 dolara ulaştı. Ethereum’un en yüksek seviyesine ulaşması Bitcoin ve Shiba Inu kadar yankı uyandırmasa da Ethereum Google aramalarında etkili oldu. İkinci ATH 29 Ekim sabah saatlerinde geldi. Ethereum sabah erken saatlerde 4.416,05 dolara ulaşmayı başardı. Bu yükseliş Google aramalarına yansıdı.

İkinci en popüler meme kripto para birimi Shiba Inu Ekim ayında büyük bir yükselişe geçerek 27 Ekim Çarşamba günü tüm zamanların en yüksek seviyesini aşmayı başardı. Meme token Ekim ayında yatırımcısına yüksek oranda kazandırdı. Bu durum Shiba Inu Google aramalarına yansıdı.

Ekim ayında Dünya genelinde Bitcoin’i en çok arayan ülkeler sırasıyla El Salvador, Nijerya, Hollanda, Slovenya ve İsviçre oldu. Bitcoin’le ilişkili aramalarda ilgili sorgular ise “ProShares Bitcoin ETF, ATH Bitcoin” şeklindeydi.

CoinMarketCap sıralamasında 9. sırada bulunan Shiba Inu, Google aramalarında Ethereum ve Dogecoin’i geride bıraktı ve en çok arananlarda ikinci sırada yerini aldı. Dünya genelinde Shiba Inu’yı en çok arayan ülkeler sırasıyla Kosova, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Hollanda ve Nijerya oldu.

Google aramalarda popüler kripto varlıkların gerisinde kalan Dogecoin ise Elon Musk’ın çabalarına rağmen Ekim ayında Shiba Inu’nin gerisinde kaldı. Dogecoin’i Google da en çok Türkiye, Ukrayna, Kıbrıs, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada aradı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir