Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.743
% 5.70
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.743
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Google Trends Verilerine Göre Aralık Ayında En Çok Aranan Kripto Varlıklar

Google Trends’den elde edilen verilere göre, dünya çapında son bir ay içerisinde popüler kripto varlıklar arasından en çok arananlar Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE) oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

En büyük kripto varlık olan Bitcoin, Aralık ayı içerisinde birçok kez iniş ve çıkış yaşadı. Bitcoin’in dalgalı yapısı Google aramalarına yansıdı. 4 Aralık’ta Bitcoin Google aramalarında büyük bir artış yaşandı. Bunun en büyük sebebi 4 Aralık Cumartesi günü Bitcoin’in Eylül ayından beri ilk kez 42.000 doları görmesi oldu. Bitcoin’in düşüşe geçmesi piyasadaki diğer altcoinleri de etkiledi.

Ethereum Aralık ayı içerisinde Bitcoin ile paralel olarak ilerledi. Ethereum Google aramalarında etkili oldu. 4 Aralık 2021 tarihinde yaşanan düşüş Bitcoin’den sonra Ethereum’u da etkiledi ve bu düşüş Google aramalarına yansıdı.

İkinci en popüler meme token Shiba Inu, yıl boyunca adından en çok söz ettiren kripto para birimi oldu. Shiba Inu Aralık ayındaki Google aramalarında Ethereum’dan sonra geldi.

Aralık ayında Dünya genelinde Bitcoin’i en çok arayan ülkeler sırasıyla El Salvador, Hollanda, Nijerya, Slovenya ve Türkiye oldu. Bitcoin’le ilişkili aramalarda ilgili sorgular ise “Bitcoin, Bitcoin son dakika, 1 Bitcoin kaç dolar, 1 Bitcoin kaç tl” şeklindeydi.

Google aramalarda popüler kripto varlıkların gerisinde kalan Dogecoin ise Elon Musk’ın çabalarına rağmen Aralık ayında Shiba Inu’nun gerisinde kaldı. Dogecoin’i Google da en çok Burkina Faso, Kosova, Türkiye, Pakistan ve Singapur aradı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir