Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$63.363
% 4.79
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 63.363
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Goldman Sachs, Ethereum için yıl sonu fiyat tahminini açıkladı

Investing.com – Goldman Sachs analistleri, 2021 yılı bitmeden piyasanın en büyük altcoin’i konumundaki Ethereum’un (ETH) fiyatının hemen hemen ikiye katlanabileceğini tahmin ediyor. Analistler yaptıkları çalışmaya göre göre Ether için yıl sonu tahminlerini 8.000 dolar olarak belirledi.

Ethereum (ETH), 2020 yılı Mart çöküşü döneminde fiyatının 100 doların altına düşmesinden sonra önemli bir yukarı yönlü trend kazandı ve son boğa rallisinde yükseliş ivmesini artırarak Bitcoin ve diğer kripto varlıklarında tüm zamanların en yüksek değerini gördüğü kazanç tablosunda önemli bir yer buldu. Ethereum pazarına olan talebin sürekliliği ve ağındaki geliştirmelerle Ethereum, şu sıralar 4.400 dolar bandına tüm zamanların en yüksek seviyelerinde bulunuyor. 

Goldman Sachs analistlerinin Ethereum’da yükseliş beklentisinin gerekçesi ne?

Goldman Sachs Küresel Piyasalar Başkanı Bernhard Rzymelka tarafından yayımlanan araştırma notu, Ethereum’ın yıl sonunda 8.000 dolarlık fiyat seviyesine ulaşabileceğini ifade ediyor. Gerekçe olarak ise kripto varlıkların 2019 yılından beri enflasyon kırılımlarına anlamlı tepkiler vermesi gösteriliyor. 

Araştırma notunda detaylandırıldığı üzere dünya genelindeki enflasyon oranlarıyla korelasyonun devam etmesi durumunda Ethereum fiyatının 8.000 dolar seviyesine ulaşması makul bir hedef olarak görülüyor. 

Ayrıca hazırlanan notta piyasanın daralan bir kama formasyonu içine girdiğini ve bunun sonucu olarak bir tükenme yada patlamanın olabileceği görüşü de bulunuyor. Yukarı yönlü bir kırılmanın gerçekleşmesi durumunda bunun yeni bir ralliyi tetikleyebileceğini düşünüyorlar. Yükseliş için bir başka dayanak noktaları ise uzun vadeli RSI’nın henüz geçmiş dönem piyasa zirvelerindeki aşırı alım bölgesine henüz ulaşmamış olması.

Sonuç olarak Goldman Sachs analistlerin tahmini gerçekleşirse Ethereum, yıl sonuna kadar mevcut seviyelerden yüzde 80 oranında değer kazancına sahip olmuş olacak. 

Diğer yandan Küresel yatırım bankası Goldman Sachs, bu yılın Mayıs ayında kripto ticaret ekibini kurmasıyla kripto endüstrisinde aktif rol almaya başladı. Aynı zamanda Bitcoin türev ticareti için hizmet sunmaya başlayan banka, önümüzdeki dönemlerde Ethereum’da vadeli işlemler ve opsiyon ticaret sunma planları da bulunuyor.

Kripto para endüstrisinin en önemli varlıklarından biri olan Ether, bünyesinde birçok kripto projesini barındıran Ethereum ağının yerel tokeni olarak her dönem yüksek talep görmeye devam ediyor.

Ethereum ile ilgili son gelişmeler

Ethereum’un iş ispatından hisse ispatına geçiş sürecinde deflasyonist bir modele dönmesi, değerini artıran başka bir faktör olarak görülüyor. EIP-1559 güncellemesinden bu yana 3 milyar dolar değerinde Ether’in yakılması, bunun en önemli kanıtı olarak görülüyor.

Diğer yandan geçen hafta başarıyla gerçekleştirilen Altair güncellemesi de piyasa tarafından olumlu fiyatlandı ve ETH/USD’nin geçen haftanın dip seviyesi 4.000 dolar bandından şu anki fiyatı 4.450 dolar seviyelerine kadar yükseldiğini gördük. Altair güncellemesi, Ethereum’un ana zinciriyle hisse kanıtı işleminin uygulanacağı yan zincirinin birleşeceği “Merge” güncellemesi öncesi son teknik düzeltmesi olması açısından önemliydi. 

Ethereum (ETH), şu an 524,5 milyar dolar sermaye değeriyle günlük yüzde 3 oranında fiyat yükselişine sahip ve Investing.com verilerine göre bugün 4.471 dolarla tüm zamanların en yüksek fiyatını kaydetti. Tüm bu güncellemelerin başarıyla uygulanması ve Goldman Sachs analistlerin üzerinde durduğu gibi enflasyonla olan uyumunun devam etmesi durumunda Ether için yukarı yönlü hareketin devam edeceğine dair görüşler ağır basıyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir