Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.705
% 2.12
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.705
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Goldman Sachs Dev Altın Hedefini Duyurdu: Bu Seviyeler!

Goldman Sachs, Rusya’nın önde gelen üreticisi olduğu emtia fiyatlarında bir artış bekliyor. Banka, Batı’nın Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle Moskova’ya yönelik siyasi ve ekonomik yaptırımları artırmasıyla kısa vadeli Brent ham petrol tahminini yükseltirken, altın hedefini de paylaştı. Ayrıntılar için Coinmühendisi.com okumaya devam ediniz.

“Rusya’nın kilit üreticisi olduğu emtia fiyatlarının artmasını bekliyoruz”

Goldman Sachs Pazar günü müşterileri için hazırladığı bir notta, “Daha fazla askeri tırmanış, enerji yaptırımları veya potansiyel bir ateşkes göz önüne alındığında, emtialar için kısa vadeli fiyat aralığı aşırı hale geldi” değerlendirmesini paylaştı. Rusya’nın siyasi ve ekonomik izolasyonu Pazartesi günü, kuvvetlerinin İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana bir Avrupa devletine yönelik en büyük saldırıda Ukrayna’nın başkentinde ve diğer şehirlerde sert direnişle karşılaşmasıyla derinleşti.

Ayrıca Goldman, “Rusya’nın kilit üreticisi konumunda olduğu emtia fiyatlarının artmasını bekliyoruz. Buna petrol, Avrupa gazı (ve dolayısıyla alüminyum), paladyum, nikel, buğday ve mısır dahil,” dedi. Banka, bir aylık Brent ham petrol fiyat tahminini daha önce 95 dolardan varil başına 115 dolara yükseltti ve “daha fazla tırmanma veya daha uzun kesintiye ilişkin önemli yukarı yönlü riskler” olduğunu belirtti.

Goldman: Altın için olan inancımızı 2.150 dolar ile pekiştiriyoruz

“Rusya ile son zamanlarda yaşanan tırmanış, yüksek enerji fiyatlarının etkisiyle, daha geniş ekonomi için açık stagflasyonist riskler yaratıyor” diyen Goldman Sachs, altın fiyatları için hedef seviyesini paylaştı:

Gelişmeler, önümüzdeki aylarda daha yüksek altına olan inancımızı ve 2.150 dolar fiyat hedefimizi pekiştiriyor.

Pazartesi günü spot altın fiyatları 1.900 doların üzerinde işlem gördü ve Mayıs’tan bu yana en iyi ayına hazırlanıyor. Banka, Rusya’ya uygulanan yaptırımlara da değindi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

Rusya Merkez Bankası’nın off-shore rezervlerine erişimi üzerindeki kısıtlamalar, büyük olasılıkla Çin ile olan dış ticaretini sürdürmek için büyük yerel altın stoklarından yararlanmaya bırakırsa, altının son başvurulacak para birimi olarak benzersiz rolü muhtemelen ortaya çıkacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir