Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.844
% 1.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.844
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Glassnode: Bitcoin Arzının Sadece %13’ü Borsalarda

Blokzinciri analiz platformu Glassnode’un verilerine göre, kripto varlık alım satım platformlarda Bitcoin’in dolaşımdaki arzının yalnızca %12.9’u bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoin fiyatı yükseldikçe, yatırımcılar kripto varlık platformlardaki Bitcoin bakiyelerini çekmeye devam ediyor. Son Glassnode verilerine göre, Bitcoin’in dolaşımdaki arzının %12.9’u kripto varlık alım satım platformlarında bulunuyor. Bu ise kabaca 163 milyar dolara karşılık geliyor. Söz konusu eğilim, sert düşüşün ardından Bitcoin’in az da olsa ivme kazanmaya başladığı Ağustos ayında başladı.

Kaynak: Glassnode

Bilindiği gibi, platformlarda tutulan Bitcoin miktarındaki azalma olumlu bir gösterge olarak kabul ediliyor. Bu yatırımcıların varlıktan beklentilerinin yüksek olduğu ve yakın zamanda satma düşüncesinde olmadıkları şeklinde yorumlanabilir. Diğer taraftan eğer yatırımcılar varlıklarını platformlara taşıma başlarlarsa, bu ise fiyatı yüksek buldukları ve satmaya hazır oldukları şeklinde yorumlanır. Ancak, birçok faktörün etkili olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Glassnode’un verilerine göre, platformlardan günlük net çekimler ortalama 5.000 BTC’ye ulaştı. Ayrıca fiyatın ATH civarında gezinmesine rağmen, zincir içi aktivitenin ayı piyasayı seviyelerinden önemli ölçüde yukarıda kaldığına dikkat çekti. Diğer bir deyişle bu, Bitcoin’in yeni bir rekor kırmasının yatırımcıları satmaya teşvik edemediği anlamına geliyor. Birçok yatırımcı, Bitcoinlerini tutmaktan memnun ve bu da fiyatın yükselmeye devam edeceğinin bir sinyali olarak görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir