Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.625
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.625
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

“Gizli Hareket” Yatırım Devinden Önemli Altın Tahmini!

Altın şu anda sahip olmak için ‘ideal’ bir varlık gibi görünse de, fiyatı neden henüz ‘büyük bir sıçrama’ yapmadı? İşte Fidelity International’ın altının gizli tepkisi hakkındaki değerlendirmeleri.

Uzmana göre altının hareketi, Fed tarafından sekteye uğratıldı

Altın, bu yıl 2.000 doların üzerinde büyük bir sürekli işlem rallisi sağlayamadı. Ancak Fidelity Investments’ın bir kolu olan Fidelity International’a göre tüm değerli metallerin ihtiyaç duyduğu şey, zaman. Fidelity, altın fiyatlarını neyin düşük tuttuğunu yorumlarken, Federal Rezerv’in agresif konuşmasına işaret ediyor. Fidelity’nin yatırım uzmanı Graham Smith, şunları söylüyor:

Altının hareketi, Fed’in şimdi enflasyonu kontrol altına almak için oldukça agresif davranacağı beklentileriyle sekteye uğradı. ABD’de daha fazla faiz artışı beklentisi, doların getirisi olmayan altın gibi gerçek varlıklar üzerindeki göreceli cazibesini artırıyor. O zaman bir ons altın satın almak için daha az dolar gerekiyor, bu da onun dolar fiyatını düşürüyor.

İkinci baskıcı itici güç, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettikten sonra Rusya’ya karşı uygulanan Batı yaptırımlarından etkilenmeyen birkaç varlıktan biri olan altın rezervleriyle neler yapabileceğine dair spekülasyonlar oldu. Graham Smith, burada şu değerlendirmeyi yapıyor:

Rusya’nın varlıklarının önemli bir bölümünün dondurulduğu göz önüne alındığında, ülkenin bazı altınlarının (yaklaşık 140 milyar dolar değerinde olduğu anlaşılan) ödeme yapmak için satılma olasılığı her zaman var.

“Uzun vadeli altın boğalarının hayal kırıklığına uğramasına gerek yok”

Graham Smith, Ukrayna’daki savaşa, Çin’in ekonomik yavaşlamasına, sıcak enflasyona ve değişken borsaya atıfta bulunarak, ancak yatırım ortamının altını seçmek için çekici olmaya devam ettiğini söylüyor. Uzman, görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

Altın sahip olmak için ideal bir varlık gibi görünebilirdi. Bu yüzden altın yatırımcıları şimdi tekneyi kaçırdı mı? Uzun vadeli altın boğalarının hayal kırıklığına uğraması için cevap muhtemelen değil. 2020’de rekor girişler gördükten sonra, altın fiyatı geçen yıl zayıfladı ve 2022’de henüz büyük bir sıçrama yapmadı.

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere altın, bu yıl bir kez Mart ayında ve ikinci kez bir haftadan biraz daha uzun bir süre önce olmak üzere iki kez 2.000 dolarlık kilit psikolojik seviyeyi aşmaya çalıştı. Her iki seferde de bu seviyenin üzerinde kalamadı. Yazma sırasında, Haziran Comex altın vadeli işlemleri en son, gün için %0,98 artışla 1.909 dolar seviyesinde işlem görüyordu, ancak yine de daha güçlü bir ABD doları tarafından baskı altında tutuluyordu.

Graham Smith: Uzun zamandır beklenen büyük altın rallisi yolda

Özellikle hisse senetleri ve Bitcoin gibi diğer varlıklarla karşılaştırıldığında, olumlu bir yön, altının değerini korumayı başarması ve 2022’de yıllık %3,6 artışla büyümesini sağlaması. Graham Smith, uzun zamandır beklenen büyük altın rallisinin hala yolda olabileceğini düşünüyor. Uzman, şu anda 1.900 doların biraz üzerinde olan altın fiyatının, yılın başından bu yana en azından bir miktar istikrar gösterdiğini belirtiyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Altının ihtiyacı olan tek şey biraz daha zaman olabilir. Hisse senetlerinden elde edilen düşük getiriler, son zamanlarda yatırımcıları tedirgin etti ve herhangi bir iyileştirme eksikliği, diğer varlık sınıflarına geçişleri tetikleyebilir. Ayrıca, dünya bizi ters köşeye yatırdığında altının her zaman yatırımcıları korumaya yardımcı olma potansiyeline sahip olduğunu hatırlamakta fayda var.

Altını yükseltebilecek bir başka tetikleyici: Arz düşüşü

Buna karşılık, ABD hisse senetleri Nisan ayının büyük bölümünde satış yapıyor ve Bitcoin bugüne kadar %13 düştü. Graham Smith, değer deposu olarak da manşetlerde yer alan Bitcoin’in, ABD teknoloji hisselerinin düşüşüne şüpheyle benzeyen, sonra yükselip sonra tekrar düşen dalgalı bir yol izlediğini ifade ediyor.

Uzmana göre, hisse senetlerini ve tahvilleri daha da rayından çıkarabilecek olaylar arasında şunlar yer alıyor: yükselen piyasalarda öngörülemeyen zincirleme etkileri olan faiz oranlarındaki artışlar veya örneğin Güney Çin Denizi veya İran’da başlayan başka bir uluslararası gerilim patlaması.

Graham Smith, altın fiyatlarını yükseltebilecek bir başka tetikleyicinin de, 2021’de %1 düşen değerli metal arzındaki bildirilen düşüşün, maden üretimindeki artışları dengeleyen geri dönüşümdeki keskin düşüş olduğunu ekliyor. Uzman, bunu şu şekilde izah ediyor:

Tarihsel olarak, arz düşüşleri (örneğin, 2000 ve 2008 yılları arasında) altın için çok yıllı boğa piyasalarından önce geldi. Ancak bunun tekrar olacağına dair bir garanti yok.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir