Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.996
% 4.33
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.996
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Genesis İflas Edecek Mi? Grayscale’de Neler Oluyor? Son Gelişmeler!

 

Kripto piyasalarında FTX çöküşünün etkileri devam ediyor. Yaşanan çöküşten sonra popüler kripto kredi platformu Genesis çok fazla varlık çekim talebinin ardından para çekme işlemlerini askıya aldığını duyurmuştu. Dün ortaya atılan iddia ise Genesis iflas edecek mi? sorusunu akıllara getirdi.

Genesis ana şirketi Digital Currency Group’un (DCG) bünyesinde bulunan Grayscale Investments’te rezerv kanıtı sunmayı reddetmesiyle çokça konuşulmuştu. Peki tüm bu süreç nasıl başladı.

Genesis iflas edecek mi?

Digital Currency Group’un bünyesindeki şirketlerin yaşadığı tüm sorunlar FTX çöküşüyle başladı. Çöküşle beraber DCG bünyesindeki Genesis, tetikleneni likidite krizinin önüne geçmek için yatırımcılarından 1 milyar dolar kredi toplamaya çalışmış fakat hedeflenen kredi toplanamayınca mevcut nakit kaynağını aşan normalin üzerinde para çekme talepleri nedeniyle çekim işlemlerini askıya almak zorunda kalmıştı.

21 Kasım tarihinde Bloomberght tarafından ortaya atılan iddiaya göre Genesis’in yeterli fon bulunamazsa iflas duyurusu yapabileceği bunu engellemek içinde Binance ve Apollo ile görüşmüştü. Genesis ise bu iddiaları yalanlayarak herhangi bir iflas durumunun olmadığını bildirdi.

Sabah saatlerinde ise ortaya yeni bir iddia atıldı. İddiaya göre Genesis Binance ile görüşmüş, Binance ise çıkar çatışması yaratabileceği sebebiyle kurtarma planına sıcak bakmamıştı. Genesis, bu yılın başlarında Three Arrows Capital’ın (3AC) iflasından da oldukça yüksek oranda etkilenmişti. Yatırım fonunun, Genesis’e 2,3 milyar dolar borcu bulunuyordu.

Grayscale’de Neler Oluyor?

Bilindiği üzere FTX çöküşünün ardından yatırımcıların borsalara olan güveni kırılmış, borsalar ve kripto şirketleri ise bu güveni kazanmak için ellerindeki rezervleri açıklamaya başlamıştı.  DCG’nin bir diğer alt şirketi olan Grayscale ise ortaya çıkabilecek olası güvenlik zafiyetlerini öne sürerek rezervlerini açıklamayacağını duyurmuştu.

Twitter hesabı ErgoBTC, geçmiş verilerden hareketle Grayscale’in Bitcoin (BTC) fonu olan “Grayscale Bitcoin Trust” (GBTC) fonuna ait olduğu düşünülen 432 saklama adresini ortaya çıkarmış, adreslerin toplamda 317.705 BTC barındırdığı bilgisini açıklamıştı.

Bu tür haberleri ,duyuruları ve analizleri telegram, youtube ve twitter kanallarımızı takip ederek öğrenebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir