Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.475
% 0.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.475
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Geliştiriciler Binance’deki Bu Altcoin’i Boşaltıyor: Fiyat Çöktü!

Kripto para piyasasının baş belalarından biri kötü niyetli geliştiriciler. Son zamanlarda, binlerce yatırımcıyı mağdur eden dolandırıcılık vakalarının tüm kripto sektörüne yayıldığını gördük. En son gelişmelerde, JasmyCoin (JASMY) isimli bir altcoin projesinin arkasında ekip “rug pull” yöntemiyle JASMY token’in fiyatını yavaşça düşüyor ve satışlardan elde ettikleri parayla sessizce uzaklaşıyor. Kripto para biriminin Binance’de listelenmiş olması da bir diğer üzücü ayrıntı…

Resmi web sitesine göre JasmyCoin (JASMY) kendini şu şekilde tanımlıyor:

JasmyCoin, ERC 20 standardını temel alır. Token, belirtilmemiş sayıda kişi ve işletme tarafından, değer değişiminin veya hizmetler için ödemenin kanıtı olarak dijital cihazları kullanarak token aktarmak için de kullanılabilir. Kullanılabilirliğini sınırlamayarak, token çok çeşitli amaçlara sahip olabilir.

60 milyon dolar hacimli altcoin yavaşça eriyor

İddialara göre, JasmyCoin gelişicileri, geçtiğimiz birkaç ay boyunca doğrudan piyasaya milyarca adet token satışı yaptı. JASMY fiyatı bu süreçte 5 dolar zirvesinden yavaşça 1,3 dolara geriledi. Çünkü, hala her hafta neredeyse %50 değer kaybetmeye devam ediyor. Binance gibi birkaç büyük borsada listelendiği için bu durum tehlikeli. Mevcut seviyelerde, 60 milyon dolar piyasa değerli JASMY, ATH seviyesi 4.99 dolardan dolardan %99,74 değer kaybetmiş durumda.

Projenin web sitesi ise olayla ilgili Bitcoin satan kişilerin kendileriyle bağlantılı olmadığını belirtti. İddiaların yayılmasıyla birlikte altcoin projesinin fiyatı düşmeye başladı. Projenin Binance gibi büyük kripto para borsalarında listelenmesi de önemliydi.

Yatırımcılar dikkat

Reddit’te paylaşılan birkaç yatırımcı tecrübesi, son birkaç gün içinde 500 milyon JASMY token satışı gerçekleştiğini söylüyor. Yüklü miktarda JasmyCoin sahip yaklaşık 25 cüzdan bulunmakta. Bu süreçte, sadece 12 tanesinin içi boşaltıldı ve önümüzdeki günlerde 6,5 ​​milyar adet token’in daha satılma tehlikesi var. Ayrıca, projenin en son duyularında ve grafiğinde bir dizi hata tespit edildi. Yakın tarihli soru-cevap etkinliğine proje ekibinden kimsenin katılmaması, bunun yerine sahte kimlikli birinin yatırımcılarla iletişim kurması söylentiler arasında. Coinmühendisi.com olarak gün içinde aktardığımız, bir geliştiricinin kripto sektöründen ayrılacağını duyurmasıyla düşüşe geçen altcoin’lerden son gelişmelere buradan göz atabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir