Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.616
% 2.33
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.616
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

G7 ülkeleri Rusya’ya yönelik yeni kripto yaptırımlarını açıkladı

Investing.com – G7 ülkeleri Rusya’ya yönelik yeni kripto yaptırımlarla ilgili bir bildiri yayımladı. ABD ve Avrupa Birliği ve diğer gelişmiş ülkelerin ortak kararı, Rus vekillerinin ve oligarkların uluslararası yaptırımı aşmak için kripto paraları kullanamamalarına odaklanıyor.

Yapılan ortak açıklama temel olarak Rusya’nın yaptırımlardan kaçınmak için kripto para sektörünü kullanmasını önlemek için çeşitli kısıtlamaların detaylarını içeriyor.

ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, Japonya, İtalya ve Almanya ülkelerinden oluşan G7 ülkeleri, açıklamada mevcut yaptırımların zaten kripto para birimlerine de uygulandığını vurguladı. Beyaz Rusya da Rusya ile birlikte yaptırımlara konu olan bir ülke olarak belirtildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan son açıklamada Rusya’nın yaptırımları aşma konusundaki girişimlerinin kripto varlıklar da dahil olmak üzere yakından izlendiği duyuruldu. ABD Hazine Bakanlığı, tüm ülke vatandaşlarına Ruslarla kripto borsaları, harici cüzdan sunucuları ve diğer hizmet sağlayıcıları aracılığıyla herhangi bir kripto işlemi yapılmasını yasaklamıştı.

Bakanlık, ek olarak, Rusya Merkez Bankası, Rusya Federasyonu Ulusal Varlık Fonu veya Rusya Federasyonu Maliye Bakanlığı ile ilgili sanal para işlemlerinin de yasaklandığını duyurdu.

Yeni yönergeler, ABD Senatörü Elizabeth Warren’ın Rus oligarklarının yaptırımlardan kaçmak için kripto kullanmasını önlemek için bir yasa tasarısı hazırladığını duyurmasından sonra geldi.

Bu gelişmenin yanında Biden yönetimi, dijital varlıkların ulusal güvenlik ve ekonomi üzerindeki etkisine odaklanan ve uzun zamandır beklenen kripto yürütme emrini yürürlüğe alıyor.

Kripto borsaları Rus kullanıcıları engelleme kararına uzak duruyor

Birçok kripto borsası, Ukrayna Başbakan Yardımcısının tüm Rus hesaplarını bloke etme taleplerini reddetmişti.

Son olarak Tether, Ukrayna Başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov’un bu talebine itiraz etti ve Tether’in bu gibi durumlarda sürekli piyasa takibi yürüttüğü bildirildi.

Tether’in CTO’su Paolo Ardoino, CoinDesk’e şirketin uluslararası yaptırımlara aykırı olabilecek herhangi bir düzensiz hareket olmamasını sağlama gayreti içinde olacağını söyledi.

Piyasanın en büyük sabit kripto parasını yöneten şirket tarafından yapılan bu yorumun yasağı reddeden Coinbase (NASDAQ:COIN), Kraken ve Binance’in aldığı kararlarla uyumlu olduğu görülüyor.

Binance borsasının CEO’su Changpeng Zhao, Binance’in yaptırım kurallarını harfiyen uyguladığını dile getirirken tüm Rus kullanıcıları engellemeyi etik dışı olarak nitelendirdi. 

Kripto şirketlerinin ortak görüşü ise tüm bir ulusa yasak getirmenin Bitcoin’in merkezsiz yapısına aykırı, bağımsız ödeme erişimi sunma fikrine ters düşeceği yönünde. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir