Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.779
% 2.46
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.779
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

FTX İflas Avukatlarına Hızlı Çalışmaları İçin 12 Milyon Dolar Ödedi !

FTX ve Sullivan & Cromwell Hukuk Firması Arasında ki Bilinmezlik

Kripto borsası FTX Ltd. 21.12.2022 günü yapılan bir mahkeme başvurusuna göre baş avukatlarına, yakından izlenen 11. Bölüm davasının ilk bölümlerini ele almaları için 12 milyon dolardan fazla ödeme yaptı.

Dosyaya göre hukuk firması Sullivan & Cromwell, borsanın 11 Kasım’daki iflas başvurusundan kısa bir süre önce FTX tarafından kontrol edilen bir şirketten 12 milyon dolarlık bir avans aldı.

Ayrıca Quinn Emanuel  FTX ve yönetim kurulu için, iflas masasının ileri sürebileceği yasal talepleri araştıran özel bir dava danışmanı olarak ta görev alıyor. Bir başka mahkeme dosyasına göre, firma FTX‘in başvurusundan önceki üç ay içinde yaklaşık 575.000 dolar aldı.

Avukatları FTX’in Delaware’deki yerel danışmanı olan Landis Rath & Cobb, başvurudan önceki 90 gün içinde 300.000 dolarlık bir avans aldı.

FTX’in Kasım ayı başlarında ki çöküşü piyasalar açısından büyük yankı uyandırmış, kurucu ortak Sam Bankman-Fried’in kovulmasına ve FTX ile ilgili 100’den fazla şirketin hızlı bir şekilde 11. Bölüm başvurusunda bulunmuştu. Bu acele başvurulara rağmen FTX, ilk mahkemeye çıkmasından yaklaşık 10 gün sonrasına kadar hiç bir açıklama yapmamıştı.

Sam Bankman-Fried’ın asıl amacı,cezai bir suçlamaya maruz kalmadan önce, kongre önünde Sullivan & Cromwell’in Bölüm 11’e başvurmak için “aşırı baskı” uygulayan bir grubun parçası olduğuna dair ifade vermeyi planlıyordu.

FTX

Sam Bankman-Fried bu ifadesinde Sullivan & Cromwell’in, şirketini temsil eden hukuk firmalarından biri olduğunu söyleyecekti. Ancak Sullivan & Cromwell  21.12.2022 Çarşamba günü gerçekleştirilen mahkeme dosyasında, iflas başvurusundan önce FTX borçlularından herhangi birinin “birincil dış danışmanı” olmadığını söyledi.

FTX’in Sullivan & Cromwell’e yaptığı ödemeler dikkate alındığında Ağustos ayında başlamış ve 11. Bölüm başvurusundan önceki güne kadar hızlandı. Mahkeme belgelerine göre, firma 19 Ekim’den 3 Kasım’a kadar yaklaşık 3,1 milyon dolar aldı. Belgede adı geçmeyen en yüksek maaşlı ortağı saat başına 2,165 dolar ücret alıyor. Quinn Emanuel ve Sullivan & Cromwell, yeniden yapılandırma öncesinde FTX’i diğer hukuki konularda da temsil etmişti.

İflas dışı işler için Sullivan & Cromwell, FTX’ten geçen yıl Temmuz ayından Kasım ayındaki 11. Bölüm başvurusuna kadar yaklaşık 8,5 milyon dolar yasal ücret ve masraf aldığını söyledi. Sullivan & Cromwell, bu ücretlerin “satın alma işlemleri ve belirli ABD iş kollarıyla ilgili özel düzenleyici soruşturmalar” için olduğunu söyledi.

FTX’e danışmanlık yapan ekibe Sullivan & Cromwell’in adına yeniden yapılandırma eş başkanı Andrew Dietderich, başkanlık ediyor.

Quinn Emanuel’in Nisan ayında FTX‘ten 500.000 dolar aldığı ve bunun hukuk bürosuna ayda en az 100.000 dolar ücret gönderecek bir anlaşmanın başlangıcı olduğu belirtildi.

İlgili hukuk firması FTX‘e fikri mülkiyet anlaşmazlıkları konusunda danışmanlık yaparken ; Alameda Research‘ü de blockchain ve kripto para anlaşmazlıklarında temsil etti; ve FTX‘e kripto borsaları Voyager Digital ve Celsius Holdings’in 11. Bölüm davalarıyla ilgili yeniden yapılandırma tavsiyesinde bulundu.

Quinn Emanuel, yaptığı açıklamada Sam Bankman-Fried ile daha önce bir taahhütname imzaladığını, ancak kendisi için herhangi bir yasal hizmet gerçekleştirmediğini ve şu anda bir firma müşterisi olmadığını dile getirdi.

Oluşturulan alacaklılar komitesi dokuz üyesiyle birlikte bu hafta Paul Hastings’i , FTX davasındaki çalışmalarını yönetmesi için işe aldı.

Sam Bankman-Fried dün ABD’ye iade edildi ve Manhattan’da şirketinin çöküşünden kaynaklanan cezai suçlamalarla karşı karşıya kaldı. En yakın iki sırdaşı, Alameda Research CEO’su Caroline Ellison ve FTX kurucu ortağı Gary Wang, Çarşamba günü dolandırıcılık suçlamalarını kabul ettiler ve davada savcılarla işbirliği yapıyorlar.

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

FTX İflas Avukatlarına Hızlı Çalışmaları İçin 12 Milyon Dolar Ödedi !” te bir düşünce

  1. Pingback: Kripto Milyarderleri 116 milyar dolar kaybetti | Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir