Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.567
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.567
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

FTX Hack Saldırısına Uğradı, Para Çıkışları Başladı

Kripto para borsası FTX tarafında, anonim bir hack saldırısına uğraması sonucu milyonlarca dolarlık varlık çıkışları başladı.

Amerika merkezli kripto para borsası FTX, iflas ettiğini geçtiğimiz gün resmen duyurdu. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, yaşanan süreçlerden dolayı istifa ettiğini duyurdu. Chapter 11 tarafına iflas duyurusunda bulunan FTX, kullanıcılarının mağduriyetleri için mesai harcayacağını bildirdi. Ancak, FTX çöküşüyle birlikte sarsılan kripto para piyasasında sular durulmuyor. Son olarak gündeme, FTX borsasının hacklendiği ve milyonlarca dolarlık varlıkların boşaltıldığı düştü.

FTX Telegram Yöneticisi Hack Saldırısını Duyurdu

FTX borsasının telegram yöneticileri, borsada anormal bir aktivitelerin olduğunu ve bunun hack saldırısı olabileceğini duyurdu. Ağ kayıtlarının incelenmesiyle birlikte, FTX borsasından bir cüzdana 400 milyon doların çekildiği gözlemlendi. Telegram yöneticisi, bu durumun bir hack saldırısı olduğunu ve tüm fonların gitmiş olabileceğini aktardı. Ayrıca yönetici, kullanıcıları borsadan uzak durmaları konusunda da uyardı.

Diğer taraftan FTX genel danışmanı Ryne Miller, 400 milyon doların üzerinde yapılan transferin detaylarını araştırdıklarını aktardı. Elde edilen bilgilerin paylaşılacağını bildirdi.

Tether şirketi de duruma el attı. Tether, hack saldırısı yapan kişiye ait olduğunu düşündüğü bir adresi kara listeye aldı. Bu adreste, yaklaşık 30 milyon dolarlık bir varlık olduğu açıklandı.

FTX Borsasından Çıkan Varlıklar

Lookonchain tarafından paylaşılan ağ kayıtlarında, milyonlarca dolarlık altcoin’lerin borsadan çıkarıldığı gözlemlendi. Lookonchain, FTX borsasından çekilen fonların çok sayıda olduğunu bildirdi.

Hack saldırganları, Uniswap, Ethereum, 1inch, WBTC, Sushi, YFI, LDO fonlarını nakite çevirdi. Ayrıca saldırganların elinde halen daha, SHIB, AAVE, SNX, MATIC, LINK, APE olduğu da ortaya çıkartıldı.

Bilgisayar korsanı, borsadan kaçırdıkları varlıkları tek tek satmaya çalışıyor. Şimdiye kadar kaçırdıkları fonlar ile 189 milyon dolarlık ETH ve DAI satışı yaptılar. Ayrıca hacker’ın cüzdanında, şu coin’ler de bulunuyor;

  • 23 milyon adet MATIC (22 milyon dolar)
  • 73.3 bin adet BNB (20 milyon dolar)
  • 52.9 milyon adet SRM (18.6 milyon dolar)
  • 50 milyon adet USDT (50 milyon dolar)

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir