Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.146
% 0.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.146
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Forbes İzlenmesi Gereken 10 Altcoin’i Duyurdu!

2008’de piyasaya sürülmesinden bu yana, Bitcoin diğer kripto para birimlerinin patlamasına ilham verdi. Şimdi piyasada 19 bin kusur altcoin projesi mevcut. Forbes tarafından yayınlanan yakın tarihli bir liste, yatırımcıların bu altcoin’ler arasından seçim yapabileceği en iyi 10 projeyi değerlendiriyor.

Forbes listesinden, 2022’de izlenmesi gereken 10 altcoin

Ethereum (ETH)

Ethereum, akıllı sözleşmeler, oyunlar ve finansal işlemler dahil olmak üzere uygulamalara Blochain’i üzerinde ev sahipliği yapar. Ayrıca NFT’leri basıp depolayan küresel yazılım platformu olan Ethereum’a özgü kripto para birimidir.

Ethereum, 2015 yılında kripto para piyasasına girdi. Haziran 2022 itibariyle 189 milyar sterlin üzerinde bir piyasa değeri tahakkuk etti. Şu anda 1,196.15 dolarda işlem görüyor.

Litecoin (LTC)

2011 yılında piyasaya sürülen Litecoin, Bitcoin’in en eski rakiplerinden biriydi. Girişimci ve bilgisayar bilimcisi Charlie Lee tarafından geliştirilmiştir. Bitcoin gibi, Litecoin de bir PoW kripto para birimidir. Yani madencileri Blockchain’deki işlemleri doğrulamak ve işlemek için ödüllendirmek için yeni coin’ler oluşturulur.

Bununla birlikte, Litecoin işlemleri, Scrypt olarak bilinen daha yeni bir algoritma kullandığından, Bitcoin üzerinden yapılan işlemlerden daha hızlı işlenmektedir. Litecoin şu anda 55.35 dolardan işlem görüyor.

Dogecoin (DOGE)

Popüler bir meme coin olan başlayan Dogecoin, hızla bir yatırım aracı haline geldi. Dogecoin, 2013 yılının sonlarında Litecoin’den türetilen Blockchain teknolojisi kullanılarak, köpek logosundan ilhan aldı. Dogecoin, mizahi kökenleri ve sınırsız arzı ile bilinmektedir. Bu da onu yeni yatırımcılar için daha çekici kılıyor.

DOGE kısa süre önce, kısmen Elon Musk’ın Dogecoin ile Tesla ürünleri satın alma konusundaki tweetine yanıt olarak, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0.7376 doları gördü. Şimdi bu seviyenin %90 altında işlem görüyor.

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash, 2017 yılında bir grup kullanıcının Blockchain blokların boyutunu artırmak ve daha fazla işlem içermelerine izin vermek istediğinde orijinal Bitcoin’den hard fork olarak ayrılmıştır. Bu değişikliğin dışında, Bitcoin Cash, işlemleri işlemek için aynı PoW mekanizmasını kullanarak ve dolaşımda olabilecek kripto para sayısını 21 milyon ile sınırlayarak, bitcoin’in kendisine benzer şekilde çalışmaktadır.

Bitcoin Cash şu anda 112.41 dolardan işlem görüyor.

Tether (USDT)

2017 yılında piyasaya sürülen Tether, yaklaşık 200 stablecoin’den biridir. Bir stablecoin fiat para birimine, bu durumda ABD dolarına bağlıdır. Çıkarılan her Tether için, 1 dolar değerinde rezerv tutulmaktadır. Ayrıca, nakde çevrilen her dolar için bir Tether yok edilmektedir. Teoride, Tether her zaman yaklaşık 1 dolar değerini korur. Bu istikrar, Tether’i borsalar arasında değer aktarımı için iyi bir seçenek haline getirir. Çünkü Tether varlıklarının diğer, daha değişken kripto paralardan daha istikrarlı bir değeri koruma olasılığı daha yüksektir.

Bununla birlikte, stablecoin’ler yanılmaz değildir. Mayıs 2022’nin başlarında başka bir stablecoin olan Terra USD çöktü. Buna karşılık, yatırımcılar Tether dahil olmak üzere diğer stablecoin’lere koydukları milyonlarca doları nakde çevirdi. Sonraki haftalarda, Tether’in piyasa değeri 83 milyon dolardan 73 milyon dolara düştü.

Cardano (ADA)

Cardano, Ethereum’un kurucu ortağı Charles Hoskinson tarafından 2017’de kurulmuştur. ADA platformunun yerel kripto para birimidir. İşlemleri doğrulamak ve işlemek için PoW yerine PoS kullanır.

Proof-of-stake Blockchain’ler, PoW muadillerine göre çok daha az enerji gerektirir. Çünkü bu süreç, her cihazın her seferinde rekabet etmesini sağlamak yerine, her bir işlem bloğunu doğrulamak için merkezi olmayan ağda sadece bir cihazı seçmek için bir algoritma kullanır. ADA yazım sırasında 0.487 dolardan işlem görüyor.

XRP (XRP)

XRP, küresel para transfer ağı Ripple’da kullanımıyla tanınan bir kripto para birimidir. Kripto para birimi ilk olarak 2012 yılında kendi defterinde piyasaya girdi. Bitcoin’den farklı olarak, XRP işlemleri PoW veya PoS yoluyla doğrulanmaz. Bunun yerine aktarımlar, doğrulayıcı olarak bilinen ağ katılımcıları tarafından işlenmektedir.

Ripple aracılığıyla işlem yapmak, küçük bir ücrete tabidir. Mayıs 2022’de altcoin, tüm kripto para birimleri arasında altıncı en yüksek piyasa değerine sahipti. Coinmuhendisi.com analizlerinde yer verdiğimiz üzere, XRP şu anda 0.3607 dolardan işlem görüyor.

Monero (XMR)

Monero, gizlilik özellikleriyle tanınan bir altcoin projesidir. 2014 yılında piyasaya sürülen kripto para, opak bir Blockchain üzerinde çalışır. Bu Blockchain türü, kullanıcıların adreslerini ve hatta aktarılan tutarı gizlemek gibi önlemlerle kaydettiği işlemleri anonim tutar. XMR, kara para aklamayı önleme prosedürlerine uymayacak kadar gizliliğe odaklanmıştır.

Monero, şu anda 122.93 dolar değerinde. Mayıs 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 517.62 dolara ulaştı.

Avalanche (AVAX)

2020’de piyasaya sürülen AVAX, Avalanche Blockchain özgü kripto para birimidir. Ethereum gibi Avalanche da en iyi akıllı sözleşmeleri kullanan bir Blockchain platformu olarak bilinmektedir. Ancak aynı zamanda çok çeşitli başka uygulamaları da destekler.

Ethereum’a göre en büyük avantajı, işlem işleme hızına ve verimliliğine vurgu yapmasıdır. Ağ, her saniye 4.500 işlemi gerçekleştirebileceğini iddia ediyor. Avalanche kullanıcıları ayrıca coin’lerini stake edebilir. Aynı zamanda, karşılığında küçük bir ödül alabilir. AVAX yazım sırasında 20.30 dolardan işlem görüyor.

Solana (SOL)

Ethereum ve Avalanche’a çok benzeyen Solana, merkezi olmayan uygulamaları barındırma hedefiyle piyasa girdi. Hem platform hem de kripto para birimi 2020’de piyasaya sürüldü.

Solana’nın önemli bir avantajı, platformun rakiplerinden çok daha ucuza çalışan düşük işlem ücretleridir. Platform, büyük ölçüde yeni bir ‘geçmiş kanıtı’ süreciyle doğrulanması nedeniyle saniyede 65.000’e kadar işlem gerçekleştirir. Bu işleme yöntemi, her bloğa bir ‘zaman damgası’ ekleyerek hangi işlemlerin hangi sırayla gerçekleştiğinin kalıcı bir kaydını oluşturur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir